02:58

MIODRAG LINTA O PROSLAVI OLUJE: Hrvatska je država mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko

godišnjica hrvatske vojno-policijske akcije

MIODRAG LINTA O PROSLAVI OLUJE U HRVATSKOJ: To je država mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko

Politika -

Godišnjica hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", koja je početkom avgusta 1995. bukvalno očistila deo Hrvatske od Srba, i ove godine će na hrvatskoj strani, u Kninu, biti proslavljena kao najslavnija pobeda, a na srpskoj obeležena kao tužno sećanje na najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata. Gost u emisiji Redakcija na Kurir televiziji bio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, koji je govorio o ovoj temi.

Miodrag Linta
foto: Kurir televizija

- Ovi dani su dani tuge, ogorčenja, nepravde zbog dvostrukih standarda koji vladaju poslednjih 30 godina. I dalje vlada laž da su Srbi glavni krivci za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, a da su Hrvati, muslimani, Albanci žrtve srpske agresije. To je jedna bezočna laž. Oluja nije nikakva veličanstvena pobeda, već zločin - rekao je predsednik Saveza Srba iz regiona.

Miodrag Linta
foto: Kurir televizija

Srbi koji žive u Hrvatskoj kažu da se dva dana dok se proslavlja Oluja sklone na sigurno, odu kod rođaka, na more.

- Proslava zločinačke akcije je jedan u nizu od dokaza da se hrvatski nije suočio sa ustaškom, genocidnom i zločinačkom prošlošću. Hrvatska je država netrpeljivosti i mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko. To je država u kojoj se negiraju ratni zločini prema Srbima i gde se slave ratni zločinci. Hrvatska živi zarobljena u ustaškoj prošlosti i zato mislim da je važno da država Srbija pokrene nekoliko inicijativa, npr da se zabrani proslava Oluje. Važno je da započnemo borbu za istinu o stradanju Srba, da pravimo izveštaje i da pravimo međunarodne konferencije. Takođe mislim da je važno da naše tužilaštvo za ratne zločine pokrene nešto - kaže Miodrag Linta.

Miodrag Linta
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:11

JOVAN VUČENIĆ JE HEROJ OLUJE: Od bombi i hrvatske agresije, na traktoru spasao 27 duša, dete od dve i starca od 80 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track