DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Neki političari u Crnoj Gori hoće da prave verski rat
Foto: Damir Dervišagić

ljubomorni na napredak srbije

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Neki političari u Crnoj Gori hoće da prave verski rat

Politika -

“Mi sada u Crnoj Gori imamo verski rat. To ne prave obični ljudi i privrednici u Crnoj Gori i ja sad apelujem na njih da ne slušaju političare u Crnoj Gori koji su direktno ljubomorni na ekonomski napredak Srbije i zbog toga što sad više ne znaju šta će, pa izazivaju verski rat. Ti političari u Crnoj Gori su posvađali bratski narod gde ima mnogo mešovitih brakova.

U Crnoj Gori kada su bile litije šetali su zajedno i Srbi i oni koji se izjašnajavaju kao Crnogorci. Mora da se poštuje svačije pravo i svačiji običaji bez obzira kojoj veri ko pripada. Ovde se ne radi o zauzimanju teritorije, ovde se radi o verskom običaju, o ustoličenju Mitropolita crnogorsko – primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija koji je rođen u Crnoj Gori”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na Hepi televiziji.

“I ja ne vidim zašto to neki u Crnoj Gori rade, osim da šalju neke političke poruke koje će naneti ogromnu štetu, ne samo političarima u Crnoj Gori, nego građanima od kojih su 90 posto pravoslavci. Sećam se jednog političara iz Crne Gore, koji je još aktivan, a koji mi je pre sedam godina rekao “neće glavni grad Crne Gore biti na Dedinje nego na Cetinje.

Cetinje, Mitropolit Joanikije
foto: Kurir, Printscreen/Youtube

Mi Srbi nismo bili ljubomorni na Crnu Goru kada je kod njih prosek plate bio 510 evra, a kod nas 370. Danas Srbija ima veći prosek plate, iako Crna Gora ima more i član je NATO pakta. Oni su mislili kada uđu u NATO pakt, da će NATO ekonomski da im pomogne. Ali kada su im trebale vakcine Srbija je dala. NATO daje bombe i NATO vas obavezuje da vi idete i ubijate nečiji narod po svetu”, kazao je Marković.

“Meni uopšte nisu jasni političari u Crnoj Gori. Oni odbijaju “Otvoreni Balkan” samo zato što je Srbija pokretač toga. Kada govorimo o NATO paktu i međunarodnoj zajednici, pitanje je zašto su ubili Miloševića i zašto su bombardovali Srbiju, a taj problem ni danas nije rešen. Političari u Crnoj Gori treba da znaju da su za Amerikance i NATO potrošna roba. Gde je danas Hašim Tači ? U zatvoru gde mu je i mesto. Doći će na red i Aljbin Kurti koji je već dva puta odbio da uradi ono što su rekle Nemačka i SAD”, ocenio je Marković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track