Najnovije vesti

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja sa u kom je učestvovao Krivokapićev sinom
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

nema mesta politizaciji

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja sa u kom je učestvovao Krivokapićev sinom

Politika

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja u kojem je učestvovao sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i da državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osećaju kao kod kuće.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objasnilo je sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, i smatramo da nema mesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta institucija koju vodi ministar Nikola Selaković navela je da Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore "nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije opisalo događaj, jer za to nema osnova".

"Niko ne može da ima koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svetlu. Naše Ministarstvo ostaje otvoreno za razmenu informacija i saradnju sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici", stoji u saopštenju.

Navodi se da će Srbija, "kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo" svim građanima Crne Gore koji poštuju njene zakone.

"Čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu", stoji u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, Nikola Selaković
foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova dodaje da su Srbija i Crna Gora "bratske države" i da "crnogorski državljani treba da se osećaju kao kod kuće u Srbiji".

"Smatramo da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što nažalost često nije slučaj", piše u saopštenju.

Ranije danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštilo da je policija, postupajući po prijavi, zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Krivokapićev sin Miloš i član njegovog obezbeđenja i da je, "postupajući po procedurama, štiteći na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršila kontrolu i legitimisanje lica".

MUP Srbije je reagovao na navode crnogorskih medija da je srpska policija maltretirala Miloša Krivokapića, odnosno da su njeni pripadnici tokom tog incidenta "repetirali pištolj".

Vlada Crne Gore je danas saopštila da je "užasnuta i zabrinuta" zbog odnosa policije Srbije prema deci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, ; navodeći da "posebno ima u vidu da su ćerke premijera Krivokapića zbog sličnih neprijatnosti ;već jednom morale da napuste Beograd".

Crnogorska Vlada je navela da su pripadnici policije Srbije na "grub i nedopustiv način" pretresali Krivokapićevog sina u Beogradu i dodala da su njegova deca i unuci tokom noći otputovali iz Beograda u Crnu Goru zbog tog incidenta.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je saopštilo da je policija Srbije "postupila na krajnje grub način" prilikom pretresa Krivokapićevog sina, "iako je reč o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore".

Crnogorsko Ministarstvo je poručilo da "nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim gradjanima moraju prestati".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track