Miletić optužuje kosovsku policiju za dvostruke standarde

Miletić optužuje kosovsku policiju za dvostruke standarde

Politika -
Zabrinjavajućom ocenio činjenicu da kosovska policija nije rešila poslednjih nekoliko slučajeva napada na Srbe povratnike

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik kosovske skupštine Petar Miletić izjavio je danas da kosovska policija primenjuje dvostruke standarde prilikom rešavanja slučajeva u kojima su žrtve kosovski Srbi.

Miletić je zabrinjavajućom ocenio činjenicu da kosovska policija nije rešila poslednjih nekoliko slučajeva napada na Srbe povratnike na Kosovu i istakao da će zbog toga kroz institucije nastaviti da vrši pritisak na kosovski MUP.On je ocenio da su povratnici na Kosovu ranjiva kategorija stanovništva i da zbog toga moraju uživati veći stepen zaštite.

Miletić smatra da je opšta bezbednost Srba na Kosovu sada bolja nego ranije, ali da brine što kosovska policija skoro nikada ne reši slučajeve u kojima su žrtve Srbi.

Miletić je pomenuo ubistvo bračnog para Jevtić iz Talinovca kod Uroševca, napad na srpsku povratničku porodicu u selu Žač u Metohiji i premlaćivanje Miloša Čukića u centru Peći.

Kritike na račun kosovske policije nedavno je izneo i generalni sekretar UN Ban Ki-mun za niz propusta u protekla tri meseca, navodeći da izostanak akcije ozbiljno dovodi u ptanje sposobnost policije da se izbori sa kriznim situacijama i stekne poverenje javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track