MINISTAR VULIN ODGOVORIO RADULOVIĆU: Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica
Foto: MUP Srbije

javno

MINISTAR VULIN ODGOVORIO RADULOVIĆU: Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, odgovorio je ministru spoljnih poslova Crne Gore, Đorđu Raduloviću, koji je izneo niz laži i uvreda na račun ministrai ideje "srpskog sveta".

- Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vekovima pre mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, pre nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci. Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnika van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i to nikome nije problem osim ako Srbi hoće da se okupe i o ključnim nacionalnim pitanjima misle i deluju na isti način. Srbija je matica svim Srbima i dužna je da brine o njima bez obzira gde žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja "Velike Albanije", rekao je Vulin i dodao:

- "Velika Albanija" se u Crnoj Gori doživljava kao deo evroatlantskih integracija. Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posledice svojih odluka. Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije - odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track