Najnovije vesti

MLADIĆEVO ZDRAVSTVENO STANJE KOMPLIKOVANO: Šećer mu je mesecima iznad 15, ima probleme i sa bubrezima
Foto: EPA / Leslie Hondebrink-Hermer/UN-IRMC

oglasio se njegov sin

MLADIĆEVO ZDRAVSTVENO STANJE KOMPLIKOVANO: Šećer mu je mesecima iznad 15, ima probleme i sa bubrezima

Politika

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je komplikovano jer ima problema sa šećerom i bubrezima, ali uprkos svemu zabrinut je zbog eskalacije svuda oko Srbije, rekao je njegov sin Darko Mladić.

- Ne komentarišemo previše, pošto je to telefon i sve snimaju. Ali on je zabirnut zbog ove eskalacije - naveo je Darko, koji se sa ocem svakodnevno čuje telefonom, a dva puta sedmično vidi preko jedne aplikacije.

Ističe da o tome šta mu se dešava porodica saznaje samo preko poseta i kroz razgovor, budući da joj i dalje iz Haga ne daju nikakvu medicinsku dokumentaciju.

- Komplikovalo se zdravstveno stanje, sad imamo neke probleme sa šećerom, koji nikako da se reše, šećer mu je mesecima iznad 15. Isto tako iz usmenog razgovora sa doktorima smo saznali da ima problem sa bubrezima, ali ne znamo detalje - ispričao je njegov sin za TV Pink.

Kako kaže general se u svemu tome drži prilično dobro i neće da prizna da ima sve te probleme.

Kako je pojasnio, general Ratko Mladić ima sve te poseldice kao i drugi ljudi koji su preživeli moždane udare, a najveći problem je što, verovatno, zbog svih tih kumulativnih posledica preko dana spava mnogo više nego što je normalno i ima manje energije.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja