02:51

TONČEV VILU NA DEDINJU VREDNU MILION I PO EVRA KUPIO ZA MAGACIN?! Ministar i te kako svestan da prikrivanjem imovine KRŠI ZAKON

skandal

TONČEV VILU NA DEDINJU VREDNU MILION I PO EVRA KUPIO ZA MAGACIN?! Ministar i te kako svestan da prikrivanjem imovine KRŠI ZAKON

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen za nedovoljno razvijena područja Novica Tončev poseduje vilu na Dedinju, a kao formalni vlasnik vodi se njegova kompanija, saznaje Kurir.

Tončev je za Kurir rekao da nije lično kupio vilu na Dedinju vrednu čak 1,5 miliona evra, ali je priznao da plac i nekretninu na ekskluzivnoj lokaciji u glavnom gradu poseduje njegova firma "Tončev gradnja".

Odmah se postavilo pitanje odakle Tončevu toliki novac i kako ga je stekao, a politički analitičar Marko Matić istakao je da je ministar bez portfelja i te kako svestan da je prekršio zakon.

Marko Matić
foto: Kurir televizija

- Ako je to stekao pre ulaska u politiku, Novica nije prekršio nikakav zakon i nema razloga da se brine, ali ako je u ulozi političara stekao tu ogromnu imovinu mora se postaviti pitanje da li je to moralno sa političke tačke gledišta - istakao je analitičar Matić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Novica Tončev branio se rečima da je vila u vlasništvu njegove firme "Tončev gradnja", međutim, kako je kupljena 2010. godine, kad je bio učesnik u političkom životu Srbije, činjenično je da je zakon prekršen, smatra Matić

Marko Matić
foto: Kurir televizija

- Već imamo slučaj sa bivšim funkcionerima koji su poput Dragana Đilasa sticali imovinu preko svojih kompanija. Tončev se ponosi svojom firmom i pitanje je kako njegova firma tako dobro radi kada je na vlasti. To je sigurno posledica trgovine uticajem što svakako zakonski nije dozvoljeno. Na kraju krajeva, šta će jednoj firmi vila na Dedinju? Za magacin? Za poslovni prostor - pita se analitičar.

Matić je dodao da je Tončev svestan da krši zakon.

- Ako bi kuću pripisao na nekog drugog, to bi značilo da je i te kako svestan da krši zakon. Ako prikrivate imovinu tako što ćete je preneti na nekog drugog to znači da ste svesni da kršite zakon - istakao je Matić.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

MIŠEL ZUBENICA O POSETI ANGELE MERKEL: Berlin nas vidi kao veliku ekonomsku destinaciju, politika prema Srbiji se neće promeniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track