SIN RATKA MLADIĆA O MISTERIOZNOJ SMRTI SESTRE: Ana je ubijena!
Foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

misterija i dalje

SIN RATKA MLADIĆA O MISTERIOZNOJ SMRTI SESTRE: Ana je ubijena!

Politika -

Darko Mladić, sin Ratka Mladića govorio je o misterioznoj smrti svoje sestre Ane Mladić.

Ana Mladić je 27. marta 1994. godine, prema zvaničnoj verziji, izvršila samoubistvo u porodičnoj kući.

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, za Pink je rekao kako je to bio najteži trenutak u njihovim životima, kao i da nije tačno da njegov otac nije dozvolio da se uradi istraga Aninog ubistva, već obdukcija.

- Ja sam pre svega sa vama jutros da bih demantovao niz neistina koje su se pojavile pre nekoliko dana u vezi Anine smrti, između ostalog da je Ratko kriv za njenu smrt. Nije to neka tajna, da su se istog dana kada je Ana ubijena, pojavile teze u Zagrebu da se ona ubila zbog grehova i zločina svog oca. Ja sam dve godine stariji od Ane. Sećam se toga, to je najteži trenutak u mom i njegovom životu. Ratko je odmah doleteo, nije tačno da je sprečio istragu Aninog ubistva, on jedino nije dozvolio da se uradi obdukcija i da se ona na taj način dodatno povređuje - rekao je Mladić i dodao:

Darko Mladić
foto: Kurir Televizija

- Izvor svih tih informacija se nalazi u haškom tužilaštvu, jedna španska spisateljica napisala je roman o Ani, na čijoj je pozadini napisala da je njena sudbina nju motivisala. Ceo roman je oko toga kako je Ana oduševljena svojim ocem i kad saznaje da je on ratni zločinac, ona to ne izdržava i ubija se. Pre nego što je ona napisala taj roman, radila je u haškom tuzilaštvu, kao saradnica. Posle je objavila knjigu i profitirala. Po tome se vidi da je sistematski rad protiv Ratka Mladića decenijama trajao - ispričao je generalov sin.

On je demantovao da je nakon Anine smrti Ratko postao surov.

- Nije istina da je postao još suroviji, nije nikad bio surov, bio je izuzetan profesionalac. Vratio se na ratište i nikakva promena se u načinu izvođenja njegovog komandovanja nije primetila - poručio je Darko.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track