ŠEF SRPSKOG PARLAMENTA SA KIPARSKOM KOLEGINICOM: Dačić najavio jačanje saradnje, pa Aniti poklonio licidersko srce!
Foto: Printscreen

Kipar je najveći prijatelj Srbije u Evropi

ŠEF SRPSKOG PARLAMENTA SA KIPARSKOM KOLEGINICOM: Dačić najavio jačanje saradnje, pa Aniti poklonio licidersko srce!

Politika -

Kipar je najveći prijatelj Srbije u Evropi jer je uvek podržavao teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, poručio je juče predsednik Skupštine Ivica Dačić nakon sastanka sa novom predsednicom kiparskog parlamenta Anitom Dimitriju.

- Ovde je došla predstavnica zemlje koja je naš najveći prijatelj u Evropi. Zemlja koja je uvak bila na našoj strani i koja je uvek imala razumevanja za probleme sa kojima se Srbija suočavala u odbrani našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Baš kao što je i Srbija uvek imala razumevanja za kiparski problem, za okupaciju jednog dela Kipra - rekao je Dačić.

Ivica Dačić, Anita Dimitriju
foto: Printscreen

Istakao je i da srpska strana želi da unapredi bilateralne odnose sa Kiprom te da sastanci na visokom nivou moraju biti redovni "prijateljstvo treba negovati bez obzira koliko se ono podrazumeva", te dodao da je saradnja Srbije i Kipra veoma razvijena u oblasti bezbednosti i odbrane, ali da može da se razvije i u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja.

Ivica Dačić, Anita Dimitriju
foto: Printscreen

Dimitriju je izjavila da joj je velika čast što će sutra imati priliku da se obrati srpskoj Skupštini, te navela da je sa Dačićem razgovarala o mogućnosti razvoja bilateralnih odnosa i planovima za njihovo dalje unapređenja. Dimitriju se upisala u knjigu utisaka Narodne skupštine Srbije, a potom su razmenilipoklone. Dačić je Dimitriju poklonio licidarsko srce sa natpisom "Srbija".

(Kurir.rs/ Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track