ŠIRI SE LISTA KANDIDATA: I Srđan Škoro bi da bude predsednik Srbije?!
Foto: Filip Plavčić

POLITIKA

ŠIRI SE LISTA KANDIDATA: I Srđan Škoro bi da bude predsednik Srbije?!

Politika -

Novinar najavio kandidaturu za predsedničke izbore, Tadić sve bliže odluci o učešću, a Đilas i Jeremić još većaju o kandidatu

Novinar Srđan Škoro najavio je da će se kandidovati za predsednika Srbije. Time lista kandidata za šefa države iz dana u dan postaje sve veća, a nameće se pitanje ko od njih uopšte ima realne šanse.

Škoro, kako je rekao, veruje da tu trku može da istrči, pa je pozvao prijatelje iz Skupštine slobodne Srbije i saborce iz opozicije da ga podrže. Naveo je da će ga kandidovati grupa građana koju će formirati, ali i ukazao da postoje istraživanja koja pokazuju da bi mogao da bude dobar kandidat, iako nije rekao koja.

Saša Janković, Srđan Škoro
foto: Dado Đilas

Prethodno, svoju kandidaturu najavili su lider Dveri Boško Obradović, predsednik DSS, u ime koalicije Nada, Miloš Jovanović, dok je lider SDS Boris Tadić ostavio otvorenu mogućnost za to. S druge strane, koalicija okupljena oko SSP Dragana Đilasa još nije izašla sa imenom svog kandidata.

Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, ocenjuje da je očekivano da na predsedničkim izborima bude nekoliko kandidata iznad realnog broja.

- U interesu je svake stranke da ima svog kandidata, jer tako sprečavaju da dođe do odlivanja glasova, a personalizacijom politike računaju i da mogu u većem procentu da poboljšaju svoje izglede i na parlamentarnim. Takođe, uvek ima kandidata koji su "politički avanturisti", koji nemaju nikakve ozbiljne šanse - kaže on za Kurir.

Bojan Klačar
foto: Zorana Jevtić

Ističe da već sada može da se konstatuje da će bez dileme Aleksandar Vučić imati najveće šanse.

- Iako nijedni izbori nisu nepredvidivi, sva istraživanja kažu da je on favorit. Rezultati opozicionih predstavnika zavise od toga ko će biti njegov glavni izazivač, ali i od toga ko će na kraju od svih ovih potencijalnih kandidata na kraju zaista i izaći na izbore - smatra Klačar.

I. Žigić/ Foto/Source:Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja