UŽIVO PREDSEDNIK U SJENICI, DO BG ZA 2 SATA: Auto-put za 4 godine i najbolja škola od 10 miliona evra! Sedi Drobnjak tu s narodom!
Foto: Printscreen/TV Pink, Kurir

poseta zlatiborskom i raškom okrugu

UŽIVO PREDSEDNIK U SJENICI, DO BG ZA 2 SATA: Auto-put za 4 godine i najbolja škola od 10 miliona evra! Sedi Drobnjak tu s narodom!

Politika -

- I samo da znate koliki su to nenormalni novci - naglasio je predsednik govoreći o putevima i dodao da će to koštati oko milijardu i po. Dočekao ga veliki broj građana

SJENICA - Danas je važan dan i istorijska prekretnica za ovaj deo Srbije. Sjenica je prelep kraj i prelepa opština u kojoj žive i rade pošteni i vredni ljudi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samom početku obraćanja Sjeničacima.

Predsednik je odmah prešao na temu puteva koji nisu samo važni za ljude koji tamo žive nego i za privredu ali i vezu sa Crnom Gorom.

Obnova doma zdravlja i nova škola vredna 10 miliona evra

On je u obraćanju građanima Sjenice naglasio da u martu kreće gradnja auto-puta, koji će biti gotov za 4 godine, na šta je dobio aplauz, zatim nova škola sa olimpijskim bazenom, najlepša i najbolja u Srbiji, vredna 10 miliona evra, zatim vodovod vredan dva miliona evra i kanalizacija, rekonstrukcija doma zdravlja vredna 6 miliona evra...

Sedi Drobnjak tu sa narodom!

- Sedi Drobnjak tu sa narodom, tu gore... Tako ti je kad kasniš - dobacio je Vučić Zoranu Drobnjaku, prvom čoveku Puteva Srbije.

Zlatibore, jesi tu, probudi se!

Predsednik je govoreći o obnovi doma zdravlja koja će koštati 6 miliona evra doviknuo ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru: Zlatibore, jesi tu, probudi se!, posle čega je ministru predao reč.

- Znate li šta će to da znači za ovaj kraj, za turizam... Do Beograda za dva sata i neki minut, do Sarajeva za dva i po sata... Nekada je ljudima Sjenica bila daleka, a imate ovu prelepu Peštersku visoravan... Pa za privredu, investitore, biće im sad sve blizu, odmah im je tu auto-put - rekao je predsednik dodavši da će mladi ostajati i da niko neće morati da gleda sinovima i kćerima u leđa dok odlaze u Minhen da bi nešto zaradili.

Aleksandar Vučić, Sjenica
foto: screenshot Pink tv

- Za samo četiri godine, imaćemo auto-put do Beograda - naglasio je predsednik dodavši da sad imamo Beograd na dva i po sata a i Sarajevo će biti na dva i po sata, što će mnogo značiti i Srbima i Bošnjacima.

Ko odgovara građanima na pitanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara danas sa građanima Sjenice o planovima i projektima koji su planirani za naredni period.Vučić je ponovio sve što je ranije danas govorio, a to je da će Sjenica dobiti najmoderniju i najskuplju školu, da će u Dom zdravlja biti uloženo šest miliona evra, da će biti izgradjen 51 kilometar auto-puta od Duge Poljane do Požege, da će se uraditi kanalizacija i vodosnabdevanje kao i stabilno snabdevanje strujom, i da će sve biti završeno u naredne četiri godine.

Sa predsednikom Srbije su u Sjenici i direktorka Elektromreže Jelena Matejić, direkotr EPS-a Milorad Grčić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji pred gradjanima odgovaraju na Vučićeva pitanja o početku ili ceni radova.

Vučić je gradjanima Sjenice rekao da je spreman da sa njima razgovara dva ili tri sata, ali su do sada govorili samo opštinski funkcioneri.

Kad je reč o turizmu, Vučić je rekao da će Sjenica i lepote Peštera biti Beograđanima udaljene samo dva a Novosađanima samo tri sata, te da će oni početi da dolaze kao turisti i da tu troše jer oni trenutno imaju najveće plate u državi.

- U Sjenicu je retko ko dolazio, do Sjenice se teško dolazilo - rekao je predsednik dodavši da to više neće biti slučaj. - I samo da znate koliki su to nenormalni novci - naglasio je predsednik dodavši da će to koštati oko milijardu i po.

1 / 8 Foto: Kurir

- To znači i dolazak novih fabrika - dodao je on: To su ogromni novci, to država nekad nije mogla ni da sanja... To je 50 km mostova i tunela... To je nešto što menja sve... - rekao je predsednik čestitavši meštanima svih okolnih mesta i gradova koje će povezati ovaj put.

Rasime, koji ti govor čitaš?

Pre nego što se obratio građanima i medijima u Sjenici predsednik se našalio upitavši: Rasime, koji ti govor čitaš kad ti spreme više govora...

Auto-put BG - Sjenica, istorijska prekretnica

Predsednik je rekao da je sporazum o izgradnji deonice auto-puta od Požege do Beograda, potpisan sa kineskom kompanijom CRBC, istorijska prekretnica za taj deo Srbije, koji će uticati na razvoj privrede u tom kraju.

"Potpisali smo 75 kilometara puta, i onda ostaje 32 kilometara lakog i jeftinog puta. Od toga (75 kilometara) 51 kilometar je u tunelima i mostovima", kazao je Vučić je nakon potpisivanja tog sporazuma. On je kazao da će auto-put koštati 1,5 milijardi evra, navodeći da "ne može da bude manje".

Najavio je da će za četiri godine biti završen auto-put, za koji navodi da nije samo pitanje udobnosti i lagodnosti života - nego i razvoja privrede za Sjenicu, Novi Pazar, Ivanjicu i Arilje, ali i povezivanje sa Crnom Gorom. Ocenio je da je taj auto-put "možda istorijska prekretnica" za taj deo Srbije. On je rekao da je preostalo samo da potpišu ugovor o ceni tog puta.

Sastanak je održan u Opštini Sjenica, kao i potpisivanje sporazuma sa predstavnicima kompanije CRBC.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track