ZEMAN NOVI ČLAN ČEŠKO-SRPSKE ASOCIJACIJE UZAJAMNE SARADNJE: Poznat je po pozitivnom odnosu ka Srbiji, a ovim činom je to potvrdio
Foto: Printscreen

predsednik češke

ZEMAN NOVI ČLAN ČEŠKO-SRPSKE ASOCIJACIJE UZAJAMNE SARADNJE: Poznat je po pozitivnom odnosu ka Srbiji, a ovim činom je to potvrdio

Politika -

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman je danas u svojoj kancelariji na Praškoj tvrđavi, uz prisustvo predsednika Češko-srpske asocijacije uzajamne saradnje Radima Panenke, potpisao svoju prijavu za članstvo u našoj asocijaciji.

Predsednik Češke Republike je ovim činom zvanično izrazio podršku našim delatnostima u oblasti razvoja češko-srpskih odnosa, koji imaju istorijsku tradiciju još od vremena prvog čehoslovačkog predsednika Tomaša Garika Masarika.

Miloš Zeman je već duže vreme poznat po svom pozitivnom odnosu ka Srbiji i srpskom narodu. Potpis prijave za članstvo u našoj asocijaciji shvatamo kao potvrdu ove tvrdnje. Od srca želimo dobrodošlicu u naše redove predsedniku Češke Republike.

Miloš Zeman
foto: Youtube prtscr / CNN Prima NEWS

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje na čelu sa predsednikom Radimom Panenkom i upravnim odborom, koji čine Marian Stepanović i Katarina Buđevac, izražavaju najdublju zahvalost gospodinu predsedniku Zemanu za njegovu nesebičnu podršku, koju je našoj asocijaciji izrazio usmeno još pre početka njenog postojanja, a sada je i potvrdio svojim zvaničnim potpisom. Igrom slučaja se ovaj događaj odigrao na dan devetogodišnjice, kada je Miloš Zeman po prvi put izabran za predsednika, a takođe i dan pre proslave Sv. Save, velikog zaštitnika srpskog naroda.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje je osnovana polovinom prošle godine sa ciljem da pre svega pomogne u razvoju međusobnih odnosa naših dveju država Češke i Srbije na građanskom, društvenom i ekonomskom institucijalnom nivou.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track