IVICA DAČIĆ: Sutra se raspušta Narodna skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora
Foto: Ana Paunković

zahvalio se svima

IVICA DAČIĆ: Sutra se raspušta Narodna skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

- Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava - ukazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.

- Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu - rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

- Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji - rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Obraćanje je završio rečima: "Živela Srbija".

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track