02:34

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje

USIJANJE

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje NAJPAMETNIJE URADITI OVO

Politika -

Gosti večerašnjeg Usijanja bili su prof. dr Vladimir Tomašević, dekan Fakulteta za inženjerski menadžment i Rade Drobac, diplomata.

- Previše se dugo vršio pritisak na Rusiju i pretilo, a na kraju su počeli vojne akcije. To stanovništvo gravitira ka Rusiji. Ovo je jedan hrabar potez jedne velike sile. Da se radi o maloj zemlji ona to ne bi mogla da uradi. Rusija je pokazala da neće tolerisati da je sateruju u ćošak. Mislim da sporazumima sa ove dve države štiti svoje granice. Nalazi se u jačoj poziciji nego što je bila juče - rekao je u Usijanju diplomata Rade Drobac.

Rade Drobac
foto: Kurir Televizija

Diplomata Rade Drobac dodao je i da Srbija ne treba da se svrstava ni na čijoj strani jer su obe zemlje i Rusija, i Ukrajina nama prijateljske zemlje.

- Mi smo mala zemlja. Od nas ne zavisi ništa - ni da li ćemo priznati, ni da li nećemo priznati dve države. Ja se u to ne bih mešao i takve bih odgovore dao. Nama su prijateljske zemlje i Rusija i Ukrajina. Neka oni reše taj spor i probleme, a kada ga budu rešili, mi ćemo podržati. Vrlo je nezavidna situacija. Oni koji od nas traže izjašnjavanje, nisu dobronamerni. Mi ne možemo da rešimo probleme u našoj južnoj pokrajini i Republici Srpskoj gde su problemi vitalni, a sada ćemo da rešavamo ova pitanja. Mi treba da gledamo ono što je nama u interesu. Okolnosti su nepovoljne. Ovo nije naš problem. Mi treba da imamo ispravnu poziciju. Politika ustupaka pod silom nikada nije dobra - rekao je diplomata Rade Drobac.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

12:06

Stručnjaci otkrivaju šta se krije iza Putinove smirenosti! Predsednik Rusije nije čovek kome SAD mogu da iznude poteze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track