BRUKA U JASENOVCU, VELIKI GAF AMBASADORA ITALIJE U ZAGREBU Položio cveće pa napisao: Solidarišem se s narodom Hrvatske?! (TVIT)
Foto: Twitter Printscreen

sramota

BRUKA U JASENOVCU, VELIKI GAF AMBASADORA ITALIJE U ZAGREBU Položio cveće pa napisao: Solidarišem se s narodom Hrvatske?! (TVIT)

Politika -

BEOGRAD - Na zvaničnoj Tviter stranici italijanske ambasade u Hrvatskoj, "Italy in Croatia", podeljena je objava koja prikazuje gaf italijanskog ambasadora na dužnosti u Hrvatskoj.

Naime, Ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama.

I ne bi tu bilo ničeg spornog da u opisu priloženom uz fotografiju koja je objavljena na Tviteru ne stoje sledeće reči ambasadora Italije u Zagrebu Pjerfrančeska Saka koji je polaganjem venaca na obeležje pod konjima počiva na desetine hiljada Srba, Jevreja i Roma izrazio solidarnost za "hrvatskim narodom"?!

- Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom - napisano je u Tvitu.

"U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava", kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost.

Ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala je pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće.

"Bruka" "sramota", "gde su srpske žrtve", "imate li srama" su samo neki od mnogobrojnih komentara.

Kurir.rs/Twitter

Bonus video:

01:58

RADULOVIĆ U USIJANJU O TOME KOME SMETA SRPSKA ZASTAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track