Vorlik zadovoljna odlukom vlade o fusnoti

Vorlik zadovoljna odlukom vlade o fusnoti

Politika -
Nadamo se da će ovo biti korak unapred ka učešću predstavnika Vlade Srbije na regionalnim skupovima. Ovo je važan dokaz rešenosti Vlade Srbije da se napreduju u procesu dijaloga i mi to pozdravljamo, rekla je Vorlik

KRALJEVO - Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik izjavila je danas da je odluka Vlade Srbije kojom se reguliše učešće njenih predstavnika na regionalnim skupovima na kojima učestvuju i predstavnici Kosova dokaz rešenosti vlasti u Beogradu da se pronađu načini za napredak u sprovođenju dogovora iz dijaloga sa Prištinom.

"Nadamo se da će ovo biti korak unapred ka učešću predstavnika Vlade Srbije na regionalnim skupovima. Ovo je važan dokaz rešenosti Vlade Srbije da se napreduju u procesu dijaloga i mi to pozdravljamo", rekla je Vorlik novinarima u Kraljevu.

Vlada Srbije usvojila je u nedelju novu instrukciju o postupanju državnih predstavnika koji ubuduće neće više morati da napuštaju međunarodne skupove na kojima učestvuju i predstavnici Kosova.

Kosovo će na forumima biti asimetrično predstavljeno tako što će u svim pratećim dokumentima stajati fusnota, koja nije obavezna na tabli ispred predstavnika Prištine.

U fusnoti se navodi "ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i Metohije i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Osim table na kojoj je ispisano “Kosovo *” (Kosovo sa zvezdicom) u svim pratećim dokumentima tekst fusnote mora biti naveden najmanje pri prvom pominjanju u svakom pojedinačnom dokumentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track