ČESTITKE VUČIĆU POVODOM PREUZIMANJA FUNKCIJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Poruke od kralja Holandije i predsednica Slovačke
Foto: Nenad Kostić

ponovno stupanje na dužnost

ČESTITKE VUČIĆU POVODOM PREUZIMANJA FUNKCIJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Poruke od kralja Holandije i predsednica Slovačke

Politika -

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću su povodom preuzimanja funkcije predsednika čestitku uputili kralj Holandije Vilem-Aleksander i predsednica Slovačke Zuzana Čaputova, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku Njegovog veličanstva kralja Holandije Viljem-Aleksandra povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.

"Dozvolite mi da Vam čestitam ponovno stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije. Želim Vam puno uspeha u obavljanju Vaših važnih dužnosti u ovim teškim vremenima za evropski kontinent", naveo je holandski kralj.

Kralj Viljem-Aleksander je dodao da je "uveren da će se odlični odnosi između naših zemalja i dalje razvijati na obostranu korist i dobrobit naših naroda."

Vučiću je čestitku uputila i predsednica Slovačke Republike Zuzana Čaputova.

"U ime građana Slovačke Republike, kao i u svoje ime, najsrdačnije Vam čestitam preuzimanje funkcije predsednika Republike Srbije. Želim Vam dobro zdravlje, mnogo energije i državničke razboritosti u obavljanju ove odgovorne funkcije", navela je Čaputova.

Dodala je da, "u ovom teškom periodu, kada se Evropa suočava sa bezbednosnim pretnjama velikih razmera izazvanim neopravdanom agresijom Rusije na Ukrajinu, izuzetno je važno da budemo ujedinjeni na strani evropskih vrednosti, slobode i demokratije".

"Uverena sam da će Srbija pod Vašim rukovodstvom doprineti ovom jedinstvu i solidarnosti sa Ukrajinom", poručila je slovačka predsednica.

"Verujem da ćete čvrst mandat, koji ste dobili od svojih građana na izborima, iskoristiti za reforme potrebne na putu za integraciju Vaše zemlje u Evropsku uniju i jačanje principa demokratije i vladavine prava. Sigurna sam da će Srbija nastaviti da igra pozitivnu ulogu u razvoju partnerstva i saradnje u regionu. Verujem da će tradicionalno odlični odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da se razvijaju u korist građana obe naše države", navodi se u čestitki predsednice Slovačke Republike Zuzane Čaputove.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track