SIN I UDOVICA ZUKORLIĆA U KLINČU I ZBOG NALAZA OBDUKCIJE: Usame: Muftija je bio vrlo vitalan! Elma: Imao je tešku aortnu stenozu!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

NE SLEŽE SE PRAŠINA

SIN I UDOVICA ZUKORLIĆA U KLINČU I ZBOG NALAZA OBDUKCIJE: Usame: Muftija je bio vrlo vitalan! Elma: Imao je tešku aortnu stenozu!

Politika -

Ne smiruje se situacija povodom smrti Muamera Zukorlića, nekadašnjeg lidera SPP. Dok sin Usame Zukorlić ne veruje da je umro tek tako i poručuje da čeka dodatne analize iz inostranstva, njegova druga supruga Elma Elfić Zukorlić navodi da je muftija bolovao od srca i čekao na operaciju, te da je celokupna njegova zdravstvena dokumentacija predata Tužilaštvu.

Muamer Zukorlić
foto: Printscreen

Naime, iako su obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu potvrdili da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, Usame kaže da još uvek čeka i ostale izveštaje.

- Ja bih voleo da svi izveštaji pokažu da je umro prirodnom smrću jer bi to bilo veliko rasterećenje za sve nas. Ne želim samo da požurimo s nekim zaključcima, jer imamo samo rezultate od jedne instance - naveo je on za K1 i pojasnio da čeka nalaze sudske medicine u iz Hamburga i Sarajeva.

Usame Zukorlić
foto: Printskrin / You Tube

Ne sumnja, ali...

- Ne sumnjam u nalaze iz Srbije, već samo čekam sve potvrde - kazao je.

Potvrdio je da su oni kao porodica znali da je Zukurlić imao određene zdravstvene probleme.

- On je bio vrlo vitalan. Bio je sportski tip, na njemu se nije ništa primećivalo, a kada je neko bolestan od srca to ostavlja posledice i na fizički izgled. On je pak bio vrlo živahan, te je porodici bilo teško da samo tako prihvati njegovu smrt. On nije imao srčani udar, niti mu je pukla aorta. U izveštaju koji smo dobili stoji da je u pitanju prirodni prestanak rada srca - konstatovao je.

Sve u Tužilaštvu

S druge strane, Elma Elfić poručuje da oseća mir.

Elma Elfić Zukorlić, Elma Zukorlić
foto: Dado Đilas

- Celokupnu anamnezu bolesti, od dijagnosticiranja pa do 6.11.2021, koju sam uredno vodila, dostavljena je Tužilaštvu Novog Pazara. Svi članove porodice koji žele uvid u istu, mogu dobiti. Muftija je imao tešku aortunu stenozu koja se pratila i za čiju smo se operaciju spremali, kako protokol te bolesti nalaže. Za sve one koji ne razumiju ovu bolest mišljenje tražiti od stručnih lica, lekara kardiologa, koji bi pojasnili sve o njoj, kao i da li je moguće baviti se sportom. Lično osećam mir jer aorta nije pukla i nismo zakasnili na operaciju. Poverenje je lična i intimna stvar i nikom ne treba zamerati ukoliko želi da potvrdi dobijene nalaze - rekla je ona za Kurir.

Kurir.rs/ Foto/Source:Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track