02:09

MOG OCA RATKA HAG NE LEČI SAVESNO: Mladićev sin otkrio u kakvom je stanju general MAJKA JE BILA KOD NJEGA I PRIMETILA NEŠTO ČUDNO

jako je slab

MLADIĆ 10 DANA MOLIO DA GA VODE U BOLNICU: Sin otkrio u kakvom je stanju bivši komandant VRS

Politika -

Darko Mladić istakao je da je stanje njegovog oca loše, da je doživeo nekoliko moždanih udara, i da je njegova majka posetila njegovog oca pre mesec ipo dana i videla znatno pogoršanje

Ratku Mladiću pogoršava se zdravstveno stanje u pritvoru u Hagu, fizički i mentalno je dosta slabiji, a odbrana pokušava da uputi zahtev Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove da reaguje, ispričao je sin generala Darko Mladić.

Mediji poslednjih dana pišu da se pogoršalo zdravstveno stanje Ratka Mladića. A upravo je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, govorio je o njegovom zdravstvenom stanju.

- Videli smo se jutros preko aplikacije, primetno je njegovo naglo pogoršanje i u fizičkom i u mentalnom kapacitetu. Majka je bila u poseti pre meses i po dana i data je videla to pogoršanje, jer je provela dva puta po 6,7 sati - istakao je Darko Mladić u Pulsu Srbije na Kurir televiziji.

Darko Mladić
foto: Kurir Televizija

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, dodao je da njegov otac nije adekvatno lečen.

Ratko Mladić
foto: EPA/Jerry Lampen

- On je drastično lošije nego što je bio. On i ranije nije bio dobro, to je scenario na koji su nas doktori upozoravali već odavno. To su posledice njegovih možanih udara, i činjenica da nije adekvatno lečen u celom periodu. Borimo se sa medicinskim delom Tribunala, koji krije njegovo zdravstveno stanje, kriju od nas dokumentaciju - dodao je sin Darko i dodao:

- Žalio se prošle nedelje na bolove, tražio je deset dana da ga vode u bolnicu i na kraju su ga odveli. Ali, dobili smo samo izveštaj da mu nije ništa.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

MALO POZNATA PRIČA O HEROJSTVU RATKA MLADIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track