Koštunica: Izjava Šulca ogoljuje politiku Brisela o Kosovu
Foto: KURIR

Traže priznanje fantomske države

Koštunica: Izjava Šulca ogoljuje politiku Brisela o Kosovu

Politika -
Prethodna vlast Demokratske stranke bila je neposredan i direktan saučesnik i pomagač Evropskoj uniji na ovom projektu uspostavljanja nezavisnog Kosova. Od prihvatanja Euleksa do rukovanja sa Tačijem, poručio lider DSS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštinica ocenio je danas da je izjavom predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, da je uzajamno priznavanje Beograda i Prištine uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju, do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

"Prethodna vlast koju je predvodila Demokratska stranka bila je neposredan i direktan saučesnik i pomagač Evropskoj uniji na ovom projektu uspostavljanja nezavisnog Kosova. Od prihvatanja Euleksa do sporazuma koje je prethodna vlast potpisala sa Prištinom, pa sve do rukovanja sa Tačijem, predstavlja put koji je prošla vlast prešla u predavanju Kosova", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi agenciji Beta.

"Srbiji je nasušno potrebna nova politika i potpuni diskontinuitet sa poražavajućom politikom, koju je na štetu Srbije sprovodila prethodna vlast", kaže se u saopštenju. Martin Šulc je danas izjavio da uzajamno priznavanje Beograda i Prištine jeste uslov koji Evropski parlament vidi za ulazak Srbije u članstvo Evropske unije. Šulc je danas u Briselu naglasio da su on i predstavnici Evropskog parlamenta s premijerom Srbije Ivicom Dačićem razgovaravli veoma otvoreno i da je rečeno da "odnosi Srbije i Kosova u sklopu miroljubivog razvoja moraju završiti, kako mi to vidimo, uzajamnim priznavanjem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track