NEĆEMO ODUSTATI OD UKIDANJA REGISTARSKIH TABLICA SRBIJE! Kurti: Poštujemo naše zakone i Ustav
Foto: AP Michael Sohn

Kosovski premijer iz Brisela

NEĆEMO ODUSTATI OD UKIDANJA REGISTARSKIH TABLICA SRBIJE! Kurti: Poštujemo naše zakone i Ustav

Politika -

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da Kosovo ispunjava svoju zakonske obaveze kada je u pitanju zamena registarskih tablica Srbije vozila koje koriste Srbi sa severa, prenosi Koha.

Kurti je to poručio odgovarajući na pitanje da će Kosovo odustati od odluke o primeni mera reciprociteta i zameni registarskih tablica.

"Mi smo 29. juna doneli odluku da dozvolimo građanima da registarske tablice koje su nasleđe Miloševića, proizvedene u Srbiji, sa akronimima gradova na Kosovu, pretvore u legitimne tablice. U tom pravcu smo pokrenuli kampanju informisanja građana Srbije i napravili finansijski podsticaj da prilikom konverzije građani neće morati da plaćaju PDV ili carinu što može da ih košta i do pet hiljada evra", poručio je premijer Kosova.

Dodao je i da se "Srbija složila" da od januara 2018. godine neće proizvoditi takve tablice niti će "terati Srbe da ih koriste".

"Četiri godine kasnije sprovodimo nešto što je u skladu sa Ustavom i našim zakonima. U skladu sa obavezama Srbije i njenim obavezama tokom pregovora u Briselu", izjavio je Kurti na konferenciji u sedištu NATO u Briselu nakon sastanka sa generalnim sekratarom Jensom Stoltenbergom.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track