Mala Milica simbol srpskog naroda na Kosmetu

Aleksandar Vulin

Mala Milica simbol srpskog naroda na Kosmetu

Politika -
Šestogodišnja Milica Đorđević jedino je srpsko dete u Prizrenu

PRIZREN - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Prizrenu da je šestogodišnja Milica Đorđević, koja je jedino srpsko dete u ovom gradu, simbol srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Milica je simbol jednog naroda i odluke tog naroda da ne ode, da se ne promeni, da se ne umanji i da ne nenestane", rekao je Vulin novinarima nakon posete maloj Milici u njenoj školi.

Direktor vladine kancelarije obišao šestogodišnju Milicu Đorđević u njenoj školi, koja se nalazi u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Prizrenu.

Vulin je tom prilikom rekao da Milica neće biti sama dok god je države Srbije, i uručio joj školski pribor i knjige na poklon.

"Pre nego što međunarodna zajednica odluči da ukine nadgledanu nezavisnost i smanji prisustvo na Kosovu, treba da pogleda u oči ovog deteta i objasni mu zašto je jedino srpsko dete u Prizrenu", rekao je Vulin.

"Neka mu objasni zašto u ovoj učionici ona sedi sama. Međunarodna zajednica treba da objasni zašto njeno detinjstvo treba da prođe bez ijednog druga i bez ijednog vršnjaka koji govori njen jezik. Mi smo rekli da ćemo Milicu odvesti u školu ili ćemo joj dovesti školu i doveli smo Milici školu. Borićemo se za njeno detinjstvo i pravo da se nada, da veruje da je moguće žveti u pravednijoj čestitijoj i boljoj zemlji", istakao je Vulin.

Milica je jedino srpsko dete u Prizrenu, ima šest godina i ove godine je krenula u prvi razred osnovne škole. U učionici u kojoj pohađa nastavu nema drugara osim učitelja Vuka Davidovića.Vulin je u Prizrenu obišao i Bogosloviju, gde ga je dočekao episkop raško-prizrenski Teodosije sa 24 učenika Bogoslovije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track