02:30

KURTI SPREMA OTIMAČINU OD 31. OKTOBRA? Nepredvidivo ponašanje Prištine: Srbima koji ne promene registraciju ODUZIMAĆE AUTOMOBILE?06.09.2022.

ispravka

Petronić o situaciji na KiM: Narativ iz Prištine je pogrešan

Politika -

Portal Kurir je 7.11.2022 godine izmenio naslov teksta koji je objavljen 6.9. iste godine, a u kom je, prema analizi sajta Hibrid.info, izjava stručnjaka koji je gostovao na Kurir televiziji pogrešno predstavljena kao da je izvesno da "Kurti sprema napad 31. oktobra", bez potrebnog ograđivanja da se radi samo o mogućnosti koju sagovornik razmatra u analizi.

Originalni naslov je glasio "KURTI SPREMA NOVI HAOS 31. OKTOBRA? Stručnjak objasnio: Na KiM kasne plate, pa zato sad preti ODUZIMANJEM SRPSKIH AUTOMOBILA".

Menjanjem ovog naslova reagujemo na ocenu "manipulisanje činjenicama" koju smo dobili u pomenutoj analizi, i ispravljamo ovu tendencioznu tvrdnju iz naslova.

Darko Obradović iz Centra za stratešku analzu i Veroljub Petronić, stručnjak za humanu bezbednost u jutarnjem programu Kurir televizije naveli su da je poseta premijerke Ane Brnabić ulila novu snagu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Poseta premijerke Ane Brnabić predstavlja znak mira i poziv na poboljšanje odnosa između Beograda i Prištine, istakli su gosti Kurir televizije.

Nema malih problema u pitanju KiM

- Nema malih problema kada je u pitanju Kosovo i Metohija u ovom procesu i tome nas je naučilo ovih poslednjih 20 godina. Frenk Lizer je rekao da ima mnogo stvari o kojima može da se govori, poput puteva, ali Priština ne želi da sarađuje - istakao je Darko Obradović iz Centra za stratešku analzu u jutarnjem programu Kurir televizije.

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

Izjava premijerke Ane Brnavić da su i privremene institucije dobrodošle u Otvoreni Balkan predstavlja dobru poruku koja se šalje, istakao je Obradović.

Veroljub Petronić, stručnjak za humanu bezbednost naveo je da su strahovi na KiM splasli, ali je Aljbin Kurti veoma nepredvidiv.

- Veliko pitanje je šta će se desiti 31. oktobra, posle isteka roka da li će posegnuti da za tim da će ona vozila koja se nisu preregistrovala oduzimati. To je sledeći okidač na koji može Kurti da igra da dođe do političkog konflikta. Narativ iz Prištine je pogrešan, jer kriminalizuje ceo sever - kaže Petronić.

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

Juče mnogi u državnim institucijama nisu primili plate, a ovo je dokaz krize da su prištinske institucije upale u sopstvenu zamku, kaže Petronić.

Pismo Olafa Šolca i Emanuela Makrona predstavlja diplomatski saobraćaj koji ima za cilj da ubrza pitanje KiM, istakao je Obradović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:17

NEMA GOVORA O PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Milivojević kategorično o interesu Srbije: DANAŠNJI SASTANAK DONEO 2 VAŽNE PORUKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track