PREDSEDNIK U POŽAREVCU: Dobijamo dodatne loše vesti s Kosova, Albanci pokušavaju da tiho zauzmu Sever! Upozoravam ih da to ne rade
Arhivska fotografija, Foto: Kurir

Građani ga dočekali, prisustvuje svečanom otvaranju fabrike

PREDSEDNIK U POŽAREVCU: Dobijamo dodatne loše vesti s Kosova, Albanci pokušavaju da tiho zauzmu Sever! Upozoravam ih da to ne rade

Politika -

Albanci predvođeni Kurtijem prosto divljaju uz podršku onih koji su im Kosovo predali na tacni... U subotu ćemo imati mnogo važnih objava, rekao je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju treće fabrike Motherson Group u Srbiji.

Veliki broj Požarevljana okupio se da sačeka predsednika i njegov je dolazak pozdravio aplauzom. Predsednik je na samom početku obraćanja građanima saopštio veoma važne vesti:

- Dobijamo dodatne loše vesti s Kosova, Albanci pokušavaju da bukvalno ispod žita i tiho zauzmu i okupiraju sever Kosova uz podršku Kvinte - rekao je predsednik dodavši da je "taj njihov tzv. ministar unutrašnjih poslova rekao da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode", što bi značilo kršenje Briselskog sporazuma.

U subotu ćemo imati mnogo važnih objava

- Albanci predvođeni Kurtijem prosto divljaju uz podršku onih koji su im Kosovo predali na tacni... Želim da vam kažem da je teška zima pred nama i da ćemo u subotu imati mnogo važnih objava - rekao je predsednik.

1 / 10 Foto: Printscreen Pink

- Albanci pokušavaju da ispod žita da tiho zauzmu i okupiraju sever Kosova i Metohija, njihov tzv. ministar unutrašnjih poslova da kontrolišu jezero Gazivoda što bi značilo novo kršenje briselskog sporazuma. Ako i zamolite ljude u Briselu, oni vam kažu “da, sve je u redu”, a onda bude i gore. Upozoravam i jedne i druge da to više ne rade. Srpski narod ni nasilje ni kršenje međunarodnog prava neće da toleriše. Što ste se igrali, igrali ste se", poručio je iz Požarevca te dodao da "zima neće biti laka zbog milion problema koji su zadesili svet".

- Trudićemo se da bude što lakša za naše građane, da što manje osetite. U subotu ćemo imati važnih objava, molim vas da svojoj državi pomognete i da razumete težinu svega u čemu se danas nalazimo - dodao je.

00:31

Aleksandar Vučić u Požarevcu

Mnogo sam bio ljut zbog ovog što rade Kurti i njegova družina

- Mnogo sam bio ljut kad sam dolazio ovamo zbog ovog što rade Kurti i njegova družina a sad sam tako srećan - rekao je predsednik tokom obilaska fabrike koja će zaposliti 900 ljudi.

Neka se zna da mercedes ne može da ide bez Srbije!

Pošto se u fabrici prave delovi za neke od najvećih auto-giganata na svetu, dodao je i da treba da se zna da mercedes ne može da ide bez Srbije!

Aleksandar Vučić, Požarevac, Fabrika
foto: Kurir

Predsednik se potom vratio na temu nove fabrike u Požarevcu koja će značiti mnogo za povratak ljudi u taj kraj, u Požarevac i Braničevski okrug.

Predsednik obišao novu fabriku i razgovarao sa radnicima

1 / 4 Foto: Kurir

Najavio je izgradnju mnogih puteva, kako je rekao, ali i bazena i opšte bolnice. Zahvalio se na dočeku i okupljenima poručio "Živeo Požarevac" i "Živela Srbija" posle čega je nastavio obilazak.

Kompanija Maderson u Požarevcu otvorila fabriku delova za automobile

Kompanija PKC Wiring Systems doo, deo međunarodne Maderson (Motherson) grupe, danas je u Požarevcu otvorila fabriku delova za automobile u kojoj će raditi 900 ljudi. To je treći pogon te kompanije u Srbiji - u fabrici u Smederevu zapošljava 3.826 radnika, a u Ćupriji 286.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ;vlasnik Madersona Vivek Čand Sigal, ministarka privrede Andjelka Atanasković. PKC je investirao 28,5 miliona evra u Smederevu i 4,5 miliona evra u Požarevcu.

Aleksandar Vučić, Požarevac, Fabrika
foto: Kurir

Kompanija je specijalizovana za proizvodnju kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila, posebno za teške i srednje teške kamione.

PKC posluje u Srbiji od 2014. godine, a Maderson grupa, čiji je ona deo, ima svoje proizvodne pogone u 12 zemalja sveta, uključujući Kinu, SAD, Meksiko, Veliku Britaniju, Brazil, Rusiju i Nemačku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track