02:27

KURTI OHRABRUJE ALBANSKE EKSTREMISTE ZA NAPAD NA SRBE! Drecun za Kurir TV: Povećan broj etničko motivisanih NAPADA na srpski narod

apsurdno

KURTI OHRABRUJE ALBANSKE EKSTREMISTE ZA NAPAD NA SRBE! Drecun za Kurir TV: Povećan broj etničko motivisanih NAPADA na srpski narod

Politika -

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u kuloarima zgrade Ujedinjenih nacija u Njujorku lobirao za povlačenje priznanja lažne države Kosovo, premijer u SAD takozvanog Kosova Aljbin Kurti je na televiziji CNN opanjkavao Srbiju govoreći da je ruski igrač na Balkanu.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KIM, smatra da ovakve izjave podstiču albanske ekstremiste i da se vidi povećan broj etničko motivisanih napada na srpski narod na KiM-u.

- Njegova poruka je bila da će Beograd da izvrši invaziju, a da su oni spremni da se brane. Sad su povećali broj silovanih žena sa 20 na 25 hiljada, a kada vidite tu pomoć koje primaju žene sa statusom silovanih osoba. Možete videti da je to samo nekoliko osoba. Ono što je za nas opasno je što ovakve poruke direktno ohrabruju albanske ekstramiste i vidimo povećan broj etničko motivisanih napada na srpski narod - rekao je Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Naime, Kurti je u intervjuu je za CNN izjavio da nije isključena mogućnost da se sukob iz Ukrajine odrazi na Zapadni Balkan. Cinizam je nastavljen u dijagonali da je pustio premijerku Brnabić da dodje na Kosovo samo da bi uvidela koliko je južna srpska pokrajina demokratska u odnosu na Srbiju koja po njemu zavisi od Rusije.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je u petak na panelu u Potsdamu kod Berlina ponovo optužila Srbiju za genocid, iznevši tvrdnju da je tokom rata „silovano oko 25.000 žena i ubijeno 13.000 civila”. A arhivska agencija u Prištini saopštila je da ne poseduje arhivski materijal o navodnim zločinima za koje vlasti privremenih institucija tvrde da ih je počinila srpska strana tokom rata na KiM. Direktor Odeljenja za razvojnu politiku Agencije Špresa Mekaj rekao je da ASHAK ne poseduje arhivsku građu koja dokazuje „ratne zločine koje je Srbija počinila na Kosovu”, prenosi Tanjug.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:30

KURTI SPREMA OTIMAČINU OD 31. OKTOBRA? Nepredvidivo ponašanje Prištine: Srbima koji ne promene registraciju ODUZIMAĆE AUTOMOBILE?06.09.2022.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track