NEMOJTE IZAZIVATI SRBIJU! Ministar odbrane Vučević posle obaranja drona kod Raške: Letelica došla iz pravca Jarinja, NE ŠALIMO SE
Foto: Printscreen Pink

čestitke pripadnicima vojske

NEMOJTE IZAZIVATI SRBIJU! Ministar odbrane Vučević posle obaranja drona kod Raške: Letelica došla iz pravca Jarinja, NE ŠALIMO SE

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević obratio se građanima posle akcije u kojoj je Vojska Srbije oko 17.20 oborila komercijalni dron koji je izviđao teren kod Raške.

"Vojska Srbije, postupajući po naređenju predsednika, dejstvovala je po dronu koji se kretao iz pravca Jarinja ka Raški. Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji, preciznosti i odlučnosti", rekao je ministar Vučević za TV Pink.

"Pravac kretanja jasno ukazuje s kog područja dolazi dron. Videćemo naravno ko bi mogao da bude proizvođač. Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja. To je na ponos naše armije. Nisu korišćeni topovi, već najsavremeniji uređaji. To pokazuje da se ne šalimo, da nikom ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju i njenu nezavisnost i slobodu. Srbija je uvek za dijalog i kompromise, ali Srbija više nije džak za udaranje, i Vojska Srbije je sposobna da izvrši svaku naredbu predsednika Republike i Vlade".

Miloš Vučević
foto: Printscreen Pink

"Nemojte izazivati Srbiju".

"Navodno je naređenje predsednika izazvalo uznemirenje kod onih koji su se osetili prozvanim. Očigledno je ovo testiranje odlučnosti državnog vrha i spremnosti Vojske Srbije. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri Srbije. Dronovi svakako nisu išli u snimanje lepih krajolika raškog područja. Uvek se vrzmaju iznad vojnih objekata".

O špijunima u Srbiji, ministar odbrane kaže:

"Verujem u sve naše snage bezbednosti, ne samo vojske, već i MUP i DB".

Na kraju Vučević je zaključio:

"Nama se ne ratuje, ne zveckamo oružjem, ne želimo ratne igre. Mi smo za politički dijalog. Nismo za eskalaciju, već smo za smirivanje tenzija. To ne znači da smo kukavice".

U toku je potraga za oborenom letelicom i očekuje se da će do zore biti pronađena.

Dron je oboren u širem rejonu Kopaonika.

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track