DRAGULJ SANDŽAKA ČEKA RESOR ALI VEĆ RADI PUNOM PAROM: Žene bistre Instagram mladog ministra i pitaju se ko je lepotica pored njega
Foto: Instagram Printscreen

Ministar bez portfelja Edin đerlek (35)

DRAGULJ SANDŽAKA ČEKA RESOR ALI VEĆ RADI PUNOM PAROM: Žene bistre Instagram mladog ministra i pitaju se ko je lepotica pored njega

Politika -

Iako još nema resor, kaže da intenzivno radi od prvog dana i da je učestvovao na nekoliko sednica Vlade i odbora

NOVI PAZAR - Ministar bez portfelja Edin Đerlek izjavio je da očekuje konkretno zaduženje i definisanje oblasti kojom će se baviti kao član novoformirane Vlade Srbije.

On je kazao da, iako još nema resor, intenzivno radi od prvog dana i da je učestvovao na nekoliko sednica Vlade i odbora.

Đerlek, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), istakao je da će "maksimalno profesionalno i odgovorno sprovoditi politiku Vlade", ali da će njegov osnovni zadatak, pre svega, biti pomoć bošnjačkom narodu.

Novi ministar Đerlek za Kurir

Đerlek se u prvoj izjavi za Kurir zahvalio lideru svoje stranke Usameu Zukorliću i Predsedništvu SPP na ukazanom poverenju i podršci da bude imenovan za ministra.

- Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić zahvaljujem se na šansi da zajednički gradimo ovu zemlju, unapređujući prava nacionalnih zajednica u Srbiji i podižući životni standard u svim delovima naše zemlje. Ukazana mi je velika cast, ali i odgovornost. Pokazaćemo javnosti kako se na jedan ozbiljan način obavlja jedna tako važna funkcija - kazao je Đerlek i dodao:

- Ono što mogu da obećam je da ću biti na usluzi svim građanima, a posebnu pažnju ću posvetiti mom bošnjačkom narodu i Sandžaku. Biću ministar koji radi isključivo u interesu svoje države i svog naroda. Ako bi bilo drugačije, izdao bih sebe i svoja uverenja, to više ne bih bio ja i to bi značilo moj izlazak iz politike. Pokazaću drugačiji model vođenja politike, onaj koji naši građani željno iščekuju. Moja misija će biti vrednosno uzdizanje politike i humaniziranje političkog delovanja. Moja rad će biti energičan, požrtvovan i okrenut običnom čoveku. Pred nama su teška vremena u kojima nam je preko potreban mir i stabilnost, ali i pravda i suštinsko pomirenje među narodima.

On je ukazao na problem odlaska mladih iz tog kraja Srbije trbuhom za kruhom i obećao da će posvetiti podizanju životnog standarda kako bi mladi ostajali na svome. Dodao je i da se posebna pažnja mora posvetiti i zaštiti životne sredine i zdravlja građana.

"Pored toga, energično ću se boriti za unapredjenje prava svih nacionalnih zajednica u Srbiji, kao i za ravnomeran razvoj svih delova Srbije. Želim da svi građani Srbije osete korist od mog političkog delovanja koje će, pre svega, biti principijelno, etičko i vrednosno orijentisano, što smatram nužnim na političkoj sceni", rekao je Đerlek.

Poručio je da će voditi "pomiriteljsku i pravednu politiku" koja, smatra, jedino može obezbediti dugotrajan mir i stabilnost.

Ko je Edin Đerlek

Mladi ministar Edin Đerlek (35) rođen je 23. 1. 1987. godine u Beogradu, gde završava osnovnu i Osmu beogradsku gimnaziju (sada Treća beogradska).

Tečno govori tri strana jezika: arapski, engleski i ruski, a u biografiji se nigde ne navodi da je oženjen.

Godine 2006. upisuje Institut za arapski jezik u trajanju od tri godine na Univerzitetu ”Abu Nour“ u Damasku (Sirija) koji uspešno završava u rekordnom roku.

Tri godine kasnije upisuje Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, odsek Šerijatsko pravo, koji završava sa izvanrednim rezultatima gde je proglašen za studenta generacije 2010-2014. godine.

2015. godine upisuje master studije na Fakultetu za islamske studije.

2016. godine upisuje Pravni fakultet na Internacionalnom univerzitetu koji završava sa izvanrednim rezultatima i diplomira sa ocjenom deset (10) na temi: ¨Diplomatija¨. Tečno govori tri strana jezika: arapski, engleski i ruski.

Biografija

2014. godine je imenovan za šefa kabineta akademika muftije Muamera Zukorlića i sekretara Muftijstva sandžačkog pri Islamskoj zajednici u Srbiji; Izabran za portparola stranke Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), sadašnji naziv Stranka pravde i pomirenja (SPP); Imenovan za asistenta na Fakultetu za islamske studije zahvaljujući izvanrednim rezultatima na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi; 2015. je imenovan za profesora u Medresi Gazi Isa-beg na predmetu Filozofija;

2016. je izabran je za direktora Političke akademije; 2016 i 2020. je bio kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije; 2016 i 2020. je izabran za odbornika u Skupštini grada Novog Pazara; 2014 i 2018. je izabran za vijećnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV); 2018. je izabran za generalnog sekretara Stranke pravde i pomirenja; 2019. je imenovan za asistenta na Internacionalnom univerzitetu i profesora u Ekonomsko-trgovinskoj školi;

2021. je izabran za člana Odbora za rodnu ravnopravnost pri Skupštini grada Novog Pazara kao i člana mnogih stručnih komisija i tela; 2022. je izabran za potpredsednika Stranke pravde i pomirenja.

Svršenik je Vašingtonskog instituta za globalne političke lidere kao i Škole političkih studija Savjeta Evrope i Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Među čitateljkama Kurira najveću pažnju izazvale su fotografije na kojima je pored mladog Đerleka lepa mlada žena. Iako je u Instagram objavi rečima "ljubav" i "sestra" i sam objasnio o kome je reč, ispod teksta na Kuriru našli su se brojni komentari u kojima su poštovaoci mladog ministra požurili da uteše devojke informacijom da je lepotica sa sika njegova sestra.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track