03:03

JANJIĆ ZA KURIR TV: PUTIN JE TRAGIČNA LIČNOST Glišić: Zapad je odustao od svojih tradicionalnih vrednosti

JANJIĆ ZA KURIR TV: Putin je tragična ličnost, GLIŠIĆ: Zapad je odustao od svojih tradicionalnih vrednosti

Politika -

U emisiji "Crveni karton" kod Svetislava Basare gostovali su Vladan Glišić i Dušan Janjić.

Glišić je istakao da je važno poznavati religijsku tradiciju naroda kako bi se razumela njihova ekonomska politika.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Duhovi naroda određuju ekonomiju i vrednosti. Moramo da znamo u šta ljudi veruju. Kad vidite u šta veruje Brisel, ja mogu, da izvinete, da konstatujem da bi oni kao svoj grb mogli samo g***cu da nacrtaju. To je ostalo od njihovog verovanja i ništa više - rekao je Glišić i dodao da Zapad više ne baštini sopstvene tradicionalne vrednosti:

- Nema slobode, nema ničega, samo u se i u svoje kljuse i LGBT. S druge strane, kad pogledate govore Putina, koga ja podržavam, mada je situacija na terenu dosta drugačija, vidtie da on kaže: 'Porodica, patriotizam, država, školstvo koje nije pod Bolonjom'. Dakle, sve ono što mi čekamo da se vrati u Srbiju - rekao je Glišić.

Dušan Janjić smatra da Vladimir Putin donosi iracionalne odluka. On je ruskog lidera nazvao tragičnom ličnošću.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Putin je kao junak iz grčkih tragedija gde bogovi na početku, horski kažu šta je sudbna junaka. Onda se on bori protiv sudbine i na kraju strada onako kako su bogovi rekli.

Janjić je mišljenja da je Putina stvorila duboka država.

- Njega je stvorila duboka država. On je prvo bio NKVD, pa KGB, pa federalma sužba i tako je došao na vlast. Kad je došao na vlast Jakovljev je pitao Jeljcina šta ćemo sa ovim koji nije niko. Jeljcin je rekao napravite nešto od njega. On nije lud čovek, ali je početo da donosi iracionalne odluke - rekao je Janjić i dodao da više ne živimo u svetu konflikta Istoka i Zapada.

- Treba znati da ovo nije doba Istok-Zapad konflikta, već doba novih instersnih sfera. Otvorio se taj centralni azijski blok koji Putinu odbija saradnju. Rusiji preti da Amerika i zapad sankcijama prinude Rusiji da se priveže na Kinu. U perspektivi to bi bila tragedija za Evropu - rekao je Janjić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track