RAKIĆ POSLE SASTANKA S PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: Srbi ne mogu da trpe teror Prištine, slede protesti u institucijama
Foto: Kosovo online

SrpskA listA

RAKIĆ POSLE SASTANKA S PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: Srbi ne mogu da trpe teror Prištine, slede protesti u institucijama

Politika -

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da Srbi ne mogu da trpe teror Prištine i najavio proteste u svim institucijama.

On je na konferenciji za medije istakao da u Briselu nije postignut nikakav sporazum za šta je odgovorna Priština što se moglo čuti i od međunarodnih predstavnika. Svi koji pozivaju na suzdržanost danas znaju ko je destruktivna strana, rekao je Rakić.

"Mi želimo samo mir. Nikome ne odgovara kada pričamo o ZSO. Mi samo tražimo da se potpisani sporazumi sprovedu. Želimo da živimo mirno, da budemo svoji na svome i da ostanemo na svojim vekovnim ognjištima. Tri kapi su prelile čašu: Smena Nenada Đurića, odluka da se ukinu srpske registarske tablice, i to što ZSO još uvek nije formirana. Sa nama je i Ivan Todosijević koji je osuđen zbog svoje reči. Specijalne jedinice policije maltretiraju našu braću, sestre, tu su četiri nove baze. Zabranili su nam vakcinaciju, izbore, referendum, upucali su Srećka Sofronijevića, Dragici Gašić zabranjuju da kupi hleb. Desilo se bezbroj napada i to su jasne poruke da nas ne žele ovde, kao i povratnicima da nisu dobrodošli", rekao je Rakić.

On je dodao da Srbi ne žele da trpe teror Prištine.

"Mi nemamo kud, i nadam se da nećemo morati da se branimo. Tortura koju Priština vrši narod više ne može da trpi. Imaćemo proteste u školama, domovima zdravlja i u svim ostalim institucijama. Narod se pita zašto mi moramo da plaćamo harač i zulum. Nismo ga plaćali Turcima, nećemo ni Kurtiju", zaključio je Rakić.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track