POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Odluka vlasti da ne ide na samit u Tirani je ISPRAVNA
Foto: POKS/Ognjen Tubić

Reakcija

POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Odluka vlasti da ne ide na samit u Tirani je ISPRAVNA

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravlja odluku Vlade Srbije da ne ide u Tiranu na predstojeći samit EU o Zapadnom Balkanu.

- Pozdravljam ovaj zaokret u politici Vlade Srbije prema predstavnicima EU, kao i najavu da više neće učestvovati ni na jednom samitu dok EU ne promeni dvostruke standarde prema Srbiji, odnosno antisrpsku politiku. Godinama se vodila pogrešna politika popuštanja prema zapadu, koja je za posledicu imala gubitak dela suvereniteta u našoj južnoj pokrajini. Krajnje je vreme bilo sa se zauzme čvršći stav, da se pokaže da Srbija ima kičmu - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS Vojislav Mihailović i dodao:

- I pre jučerašnjeg imenovanja Srba u tzv. Vladu Kosova, koji nemaju nikakav legitimitet u srpskom narodu, ali su po volji secesionista, bilo je razloga za prekid razgovira sa EU i insistiranje na vraćanju dijaloga u okrilje UN. Nadam se da će Vlada Srbije istrajati u tom stavu. U slozi je srpska snaga. To je tako uvek bilo i tako će biti!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track