POTPISANA ROMING DEKLARACIJA U TIRANI: Evo šta to znači za građane Srbije! Pogledajte atmosferu na skupu i kako čuvaju državnike
Foto: Video plus, Youtube Printscreen

samit eu-zapadni balkan

POTPISANA ROMING DEKLARACIJA U TIRANI: Evo šta to znači za građane Srbije! Pogledajte atmosferu na skupu i kako čuvaju državnike

Politika -

TIRANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Tirani potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana posle čega se, oglasivši se na Instagramu, zahvalio na podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu rominga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

On je još juče, uoči dolaska na samit u Tiranu, rekao da je to dobra stvar za naše građane koji će boraviti ili putovati, recimo, u Nemačku ili Francusku, i odatle razgovarati mobilnim sa Srbijom.

Sporazum o smanjenju cena rominga između Zapadnog Balkana i EU, koji je potpisan u Tirani, ocenio je kao važno za građane u regionu.

Inače, mobilni operateri iz zemalja Zapadnog Balkana i lideri Evropske unije (EU) potpisali su danas u Tirani Deklaraciju o romingu, koja će omogućiti smanjenje cena rominga između EU i Zapadnog Balkana.

Potpisivanju su prisustvovali premijeri zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici EU, kao i Savet za regionalnu saradnju (RCC), koji je koordinirao proces. Deklaracija je potpisana uoči početka današnjeg samita EU - Zapadni Balkan, u Tirani. Kako je u ponedeljak saopštio RCC, očekuje se da Deklaracija doprinese smanjenju operativnih troškova privrednika, da podstakne poslovanje izvan matičnih granica i da da dodatni podsticaj turizmu u regionu Zapadnog Balkana.

snajperista, Tirana
foto: AP/Vadim Ghirda

Atmosfera na samom početku skupa je dobra što se vidi i po nasmejanom domaćinu ali i njegovim nasmejanim gostima.

Tirana, samit, samit EU-Zapadni Balkan, Aleksandar Vučić
foto: Video plus, Youtube Printscreen

Lidere, učesnike samita iz EU i regiona, čuvaju jake policijske snage i agenti u civilu uz podršku helikoptera i snajperista sa okolnih krovova koji budno motre na svaki sumnjiv pokret.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track