VUČIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU: Ovo što rade pojedine zemlje je KRŠENJE UGOVORA O EU, odgovorićemo večeras
Foto: Printscreen Pink

VUČIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU: Ovo što rade pojedine zemlje je KRŠENJE UGOVORA O EU, odgovorićemo večeras

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao imao razgovore sa evropskim i američkim predstavnicima, postoje neke ideje, situacija je komplikovana, ali ćemo dati sve da sačuvamo mir i stabilnost.

- Juče sam imao razgovore sa evropskim i američkim predstavnicima, postoje neke ideje. Situacija nije jednostavna, komplikovana je i daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Oni krše sporazume, dobićete večeras posle sednice odgovore i oko zahteva za Rezoluciju 1244 UN ali i za povlačenje priznanja. I ovo što rade pojedine zemlje u EU, jeste kršenje ugovora, uslov da tražite članstvo jeste da budete država, ne znam po kom kriterijumu gledaju to, da li tako što to misli jedna, pa makar bila i najveća članica Unije, ili tako misle sve, ili po Ujedinjenim nacijama. Moramo da se borimo sa tim i čuvamo državni i nacionalni interes - rekao je predsednik.

Vučić se danas sastao na graničnom prelazu Kelebija - Tompa sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i bivšim češkim premijerom Andrejem Babišem.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:30

Vučić o hapšenju Pantića i oduzimanju vina u Velikoj Hoči

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track