USKORO ĆU ŠETATI UNUKE, A MAJKA JELA O SESTRI I MENI BRINE KAO DA SMO MALI Dačić: Društvo za kafanu su mi Andrea, Luka i snajka
Foto: Privatna Arhiva

želi više vremena s porodicom

USKORO ĆU ŠETATI UNUKE, A MAJKA JELA O SESTRI I MENI BRINE KAO DA SMO MALI Dačić: Društvo za kafanu su mi Andrea, Luka i snajka

Politika -

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, u razgovoru za praznično izdanje Kurira priznaje da mu je dobro došla pauza od nekoliko meseci, pošto, posle više od 14 godina, donedavno nije bio ni na jednoj državnoj funkciji, a period nakon prestanka mandata predsednika Skupštine i novog-starog posla na čelu MSP iskoristio je, kaže, i da se malo više posveti porodici, koja je trpela sve ove godine.

Deca porasla, kaže, još malo će i unuke da šeta, a majka Jelisava, koja je u oktobru napunila 80 godina, njegovu sestru Emicu i njega još tretira kao malu decu i brine o njima kao da su maltene još osnovci.

Ivica Dačić
foto: Privatna Arhiva

- Ali, razumem je, majka je majka. Sekira se za nas, brine i svaki put kad treba da putujem. Pa i vi ste pisali da mi je spremala i melem kad sam se ono bio otrovao (smeh) - priča nam Dačić.

Ivica Dačić
foto: Privatna Arhiva

Asocijacije

Dačiću smo na prepad izgovarali određene reči i pojmove, a evo koje su mu asocijacije prve bile na pameti:

Kosovo - duša i srce Srbije

SPS - moja druga kuća

Vučić - lider

kafana - i nje sam sit

pesma - „Miljacka“, razume se

Vremena za porodicu, priznaje, nema dovoljno, a proslave rođendana - kao što je bila i ova prilika na kojoj smo sve Dačiće fotografisali, 17. rođendan njegove mezimice Andree - retke su situacije kada su na okupu. Slavlje je ulepšala i malena Lenka, Dačićeva sestričina, koju je njegova sestra Emica rodila u 50. godini u martu 2021.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

- Lenka nam je unela neopisivu radost u porodicu, uz nju smo svi podetinjili. Ujku, naravno, najviše voli, a ujka nju obožava - kaže nam Dačić uz osmeh.

Svečano je obećao - a to mu je, osim, naravno, zdravlja, i jedna od najvećih novogodišnjih želja - da će što više vremena provoditi sa svojom porodicom, a za kafane će mu odsad glavno društvo biti njegova Andrea, Luka i, naravno, snajka - mlada pevačica Milica Jokić, koju su prihvatili, kaže nam šef diplomatije, kao deo porodice.

J. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track