3 ĆERKE SU NEKAD ZAHTEVNIJE OD 200 POSLANIKA! Vladimir Orlić kakvog ne znate, PISAC i OFICIR: Sam bacam smeće i idem u prodavnicu
Foto: Damir Dervišagić

kurir televizija

3 ĆERKE SU NEKAD ZAHTEVNIJE OD 200 POSLANIKA! Vladimir Orlić kakvog ne znate, PISAC i OFICIR: Sam bacam smeće i idem u prodavnicu

Politika -

Vladimir Orlić je potpredsednik SNS i predsednik Narodne Skupštine Srbije. I to je opšte poznato.

Orlić je u intervjuu za Kurir televiziju otkrio i mnoge detalje iz života dosad nepoznate javnosti.

Govoreći o Skupštini i brojnim žalbama opozicije, Orlić kaže:

"Imaju tretman kakav opozicija nikad nije imala. U njihovo vreme to je bilo nezamislivo. Kada vam kažu da nečim nisu zadovoljni, to je za kamere".

Vladimir Orlić
foto: Kurir Televizija

Svestan je da nije među omiljenim političarima i to mu ne smeta.

"Kada zastupate svoju politiku bez zadrške i pritom koristite tešku artiljeriju, normalno je da vas oni koji se protive državnoj politici ne vole baš previše".

Dodaje da mu sednice, koliko god da traju, nisu naporne, a kada nije u skupštinskoj sali, najradije se skloni u svoj kabinet.

Na pitanje kako je, kao diplomirani inženjer elektrotehnike, završio u politici, Orlić odgovara:

"Politika me je ceo život zanimala. Planirao sam da se njom bavim kada druge obaveze završim, prvenstveno studije".

Kaže da je politikom počeo da se bavi u najteže vreme, 2008. godine.

"U to vreme je formirana SNS, a ja sam osećao da pripadam tu. Sve godine koje su potom usledile pokazale su da smo radili ispravne stvari. Zaustavili smo razaranje zemlje i sve preokrenuli".

09:22

Intervju sa Vladimirom Orlićem

Malo je poznato da je završio Školu za rezervne oficire ili, kako sam precizira, Klasu slušalaca za rezervne oficire.

"Može se reći da je to vrsta nastavka porodične tradicije. Moj otac je imao profesionalnu karijeru kao vojno lice, penzionisao se kao pukovnik Vojske Srbije. Moj deda, očev otac, takođe je bio vojno lice, penziju je dočekao u činu potpukovnika. Ja sam zaključio da neću imati takvu karijeru, ali da budem oficir makar u rezervi je način nastavka tradicije".

Orlić je i član Udruženja pisaca poeta, ali kako navodi, već dugo nema vremena da se bavi pisanjem.

"To mi je sada već bivši život. Negde od 2014, 2015. godine druge obaveze su postale dominante, za pisanje nema vremena. Već godinama samo uplaćujem članarinu u Udruženju pisaca. Svaki trenutak slobodnog vremena mi je rezervisan za porodicu".

Vladimir Orlić
foto: Kurir Televizija

Oženjen je i ima tri ćerke. Na pitanje kako usklađuje posao i porodicu, objašnjava:

"Nema tu neke posebne mudrosti, morate da pronađete vreme. Nije razlika između privatnog i onog što nije privatno, kada se bavite stvarima važnim za zemlju, to je oduvek, ne samo meni već svima u SNS, najprivatnije i najličnije moguće pitanje. Radite nešto što vam je toliko važno i vredno. Usklađujete sve drugo sa tim. A za porodicu mora da bude vremena. Tri devojčice umeju da budu zahtevnije od 200 i kusur poslanika".

Kakav je Vladimir Orlić kad nije predsednik Skupštine?

"Ako me pitate da li idem u prodavnicu - da. I sam iznosim smeće. Sve što radi svaki čovek, radim i ja. Najvažnije mi je da svaki trenutak bude rezervisan za tri devojčice i suprugu, roditelje, prijatelje... Takvih trenutaka nema neograničeno mnogo, a svaki je zlata vredan", zaključuje Vladimir Orlić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track