PRIŠTINA NASTAVLJA TEROR: Pantiću produžen kućni pritvor, a Adžiću pritvor za 2 meseca
Foto: Kosovo online printscreen

PRIŠTINA NASTAVLJA TEROR: Pantiću produžen kućni pritvor, a Adžiću pritvor za 2 meseca

Politika -

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku da Dejanu Pantiću produži kućni pritvor za još dva meseca, prenosi Kljan Kosova.

Prema navodima suda, mera kućnog pritvora će se nastaviti do 9. marta.

„Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje i usvojio zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova, sa okrivljenom D.P. produži kućni pritvor još dva meseca, tako da će kućni pritvor biti nastavljen do 09.03.2023. godine", navodi se u saopštenju suda.

Kako se dodaje, protiv te odluke, nezadovoljna stranka ima pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova u Prištini, preko Osnovnog suda u Prištini.

Branilac Dejana Pantića, advokat Ljubomir Pantović rekao je danas za Kosovo onlajn da je tužilaštvo podnelo zahtev da se produži kućni pritvor Dejanu Pantiću za još dva meseca, a da će, s obzirom na okolnosti, sud najverovatnije prihvatiti takav zahtev.

Danas je i Miljanu Adžiću produžen pritvor za dva meseca, prema odluci Osnovnog suda u Prištini.

Adžić je uhapšen pre nešto manje od mesec dana na Jarinju, potvrdio je za KoSSev njegov branilac, advokat Miloš Delević.

Adžić se, kako je potvrdio Delević, trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u Podujevu, a odbrana traži njegov premeštaj.

„Tražili smo premeštaj za Mitrovicu, zbog porodice i poseta“, naveo je advokat.

Ujedno, kaže da će u zakonskom roku uložiti i žalbu na produženje pritvora.

„Očekujemo da se istraga tokom ta dva meseca i završi, s obzirom na to da specijalni tužilac ništa do sada nije uradio. Tužilaštvo nije iznelo konkretne dokaze“, ističe Delević.

Miljan Adžić uhapšen je 9. decembra na prelazu Jarinje, a kosovske vlasti terete ga za „napad na službeno lice u saizvršilaštvu“ i „neovlašćeno držanje, kontrolu i posedovanje oružja“.

Adžiću je već sutradan po hapšenju, određena i jednomesečna mera pritvora, a razlozi za to bili su mogućnost bekstva, sakrivanja, uništavanja ili menjanja dokaza.

Premda ni policija tzv. Kosova ni Osnovni sud tada nisu precizirali, kada se dogodio incident za koji se Adžić tereti, pojedini mediji, pozivajući se na svoja saznanja, izveštavali su da je u pitanju napad na pripadnike policije tzv. Kosova u Zvečanu i severnom delu Mitrovice tokom akcije protiv šverca droge u oktobru 2021. godine.

Inače, puštanje Miljana Adžića kojem je sada određena dvomesečna mera pritvora, bio je jedan od zahteva Srba za uklanjanje barikada, a pored oslobađanja Dejana Pantića i Slađana Trajkovića, koji je takođe u pritvoru.

Ipak, barikade su uklonjenje dan nakon što je iz sudskog pritvora u kućni prebačen Dejan Pantić.

(Kurir.rs/Kosovo online/Kossev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track