ŠOKIRANI SMO! Američki ambasador posle liturgije u Gračanici osudio napad na malog Stefana i Miloša (VIDEO)
Foto: Kosovo online Youtube Printsceen

srbima čestitao božić

ŠOKIRANI SMO! Američki ambasador posle liturgije u Gračanici osudio napad na malog Stefana i Miloša (VIDEO)

Politika -

Čast mi je bila što me je vladika Teodosije pozvao da prisusutvujem jutarnjoj službi na Božić, a to je vekovna tradicija iskusiti tako nešto, rekao je Hovenijer

GRAČANICA - Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da su SAD šokirane i da osuđuju ranjavanje dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca i dodao da je dobro što su nadležni brzo reagovali i uhapsili osumnjičenog za napad.

Hovenijer je prisustvovao jutros na Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica i tom prilikom čestitao Božić svim Srbima i istakao da mu je bila čast što ga je episkop Tedosije pozvao da prisustvuje službi.

da prisusutvujem jutarnjoj službi na Božić, a to je vekovna tradicija iskusiti tako nešto. Iskoristio bih ovu priliku da na kratko odgovorim o onome što se desilo juče u Štrpcu u naravno u ime Sjedinjenih Američkih Država da napomenem koliko smo svi šokirani sa onim što se desilo sa onim što su dva mlada čoveka bila upucana i mi naravno osuđujemo taj čin.

Takođe, zahvalni smo što su vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog. Nemam ništa više da dodam povodom toga osim da je Vlada prepoznala tu činjenicu da je on pripadnik KBS i da će postupiti u skladu sa procedurom", izjavio je Hovenijer.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track