PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMBASADORKOM UK: Dobio poziv za ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, razgovarali o unapređenju saradnje
Foto: screenshot Video Plus

PRETHODNO RAZGOVARAO SA HILOM

PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMBASADORKOM UK: Dobio poziv za ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, razgovarali o unapređenju saradnje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Mekleod.

00:37

Sastanak Aleksandra Vučića i ambasadorke UK Šan Meklaud

"Informisao sam ambasadorku Makleod o detaljima razgovora u Briselu, kao i o daljim koracima u cilju što hitnijeg formiranja Zajednice srpskih opština. Razgovarali smo i o intenziviranju ekonomske saradnje, budući da postoji značajan prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i za rast trgovinske razmene.

Zahvalio sam na pozivu da prisustvujem predstojećoj ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa III, što predstavlja posebnu čast za našu zemlju", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Ambasadorka Makleod je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Takođe je iskoristila priliku da uruči poziv predsedniku Vučiću da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje.

Podsetimo, predsednik se prethodno sastao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hilom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track