Razvojni put Olivera Dulića: Od svoča do šopara

Daleko dogurao

Razvojni put Olivera Dulića: Od svoča do šopara

Politika -
Kao predsednik Skupštine 2007. Dulić nosio „svoč“ od 150 evra, a sad ima kolekciju skupocenih satova koji koštaju do 100.000

BEOGRAD - Preko trnja do...Na početku političke karijere Oliver Dulić se nosio skromno, a danas poseduje skupocenu kolekciju satova čija vrednost dostiže i do 100.000 evra. Kada je maja 2007. izabran za predsednika Skupštine, Dulić je na ruci nosio sat marke „svoč“, čije se cene kreću do 150 evra, a danas, posle četiri godine ministrovanja, vlasnik je kolekcije skupocenih satova, čija je vrednost procenjena i do 100.000 evra.Kako je Kurir juče pisao, Dulić ima pet različitih satova. Na osnovu fotografija, poznavaoci su naveli da ima „roleks“, „tag hojer karera“, zlatni „šopar mile milja“ sa narukvicom od kaučuka i sat sa mehanizmom turbilion.Pitanje je kako je Dulić sa ministarskom platom od oko 100.000 dinara uspeo sebi da obezbedi takvu kolekciju satova. Nije bio rad da javnosti to objasni, ali nam je izneo zanimljiv predlog.- Pošto ste tako pametni, imam predlog za vas - da sve satove sa slika koje ste objavili prodam vama za 20 puta manju vrednost nego što ste je vi procenili i još ću da zaradim. Pozivam vas da budete gospoda i to da prihvatite u ponedeljak, pa da vidim koliko ste uvereni u laži koje pišete. Svi ti satovi koštaju, inače, nekoliko hiljada dinara. Imam ih već godinama. Tužiću vas za šikaniranje koje traje već danima i kojim pokušavate da me kriminalizujete. A nove satove ću da kupim od novca koji ću dobiti od tužbi. Nemojte me više zvati - rekao je on.Kurir poziva Dulića da već sutra dođe u našu redakciju, rado ćemo kupiti satove po ceni koju traži.

Kurir mu pronašao i šesti sat
Kurir mu pronašao i šesti sat

Ovo nas je Dulić slagao za sedam dana:♦ Rekao je da ima tri sata, a na fotografijama se vidi da ima pet.♦ Kada je 11. septembra saslušan u policijskoj stanici „29. novembar“, pet sati je ubeđivao novinare Kurira da tamo nije bio. Tek u poslepodnevnim časovima priznao je da nije govorio istinu.♦ Rekao nam je „neću vam se više javljati“, a onda se opet javio na telefon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track