Mirko i Mićun zaposlili zetove na grbači države
Foto: Marina Lopicic

Korupcija

Mirko i Mićun zaposlili zetove na grbači države

Politika -
Na platni spisak Strpske banke dospeli su 2009. godine, a pre samo dva meseca kada je bilo izvesno da će formirati nova Vlada bez DS, u istoj banci posao je dobila i sekretarica Dušana Petrovića

BEOGRAD - Banka za familiju državnih funkcionera....U državnoj Srpskoj banci posao su dobili zet bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, zet Dragoljuba Mićunovića, ali i sekretarica Dušana Petrovića bivšeg ministra za poljoprivredu i šumarstvo...većina je na platni spisak ove kompanije dospela 2009. godine, a pre samo dva meseca kada je bilo izvesno da će formirati nova Vlada bez DS, u istoj banci posao je dobila i Petrovićeva sekretarica...

- Prvo je početkom 2010. godine došao Cvetkovićev zet Nikola Šipka, i to u sektor marketinga, dok je sestra Dušana Petrovića u sektoru za odobravanje dugoročnih kredita, ali trenutno je na trudničkom bolovanju - kaže sagovornik Kurira iz Srpske banke.

Ivan Maričić, direktor Srpske banke, koji se na toj poziciji nalazi od septembra 2009. godine, potvrdio je za Kurir da je u toj ustanovi još uvek zaposlen zet Mirka Cvetkovića.

- Nepristojna su vam pitanja, jer se u Srpskoj banci ne zapošljava tako kako vi mislite. Ti ljudi pošteno rade svoj posao i ne znam zbog čega me sada o tome ispitujete. Nikola Šipka je jedan od 450 zaposlenih u banci i obavlja posao referenta u službi marketinga - kaže Maričić. Na pitanje da li tu radi i zet Dragoljuba Mićunovića, on je rekao da ne može da „zna sve rodbinske odnose svih zaposlenih u firmi“.

Direktor Srpske banke septembra 2009. godine postao je Ivan Maričić, do tada direktor Uprave za trezor.

Mićun ume da zajaše i državne institucije
Mićun ume da zajaše i državne institucije

Petrović: ProverićuDušan Petrović za Kurir je izjavio da mora da proveri da li je neka od četiri sekretarice iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine i šumarstva, na čijem čelu je bio, prešla u bankarsku službu.

Prijava zbog kredita za tajkuneTužilaštvo je 2008, kako Kurir saznaje, dobilo krivičnu prijavu protiv direktora Milana Blagojevića, koga je zamenio Maričić, zbog odobravanja kredita biznismenima koji ih nikad nisu vratili.- Do 2008. podeljeno je oko deset miliona evra kredita privrednicima čija su imena navedena u prijavi, a o svemu postoji i dokumentacija. Ipak, neko je zaustavio istragu - ispričali su Kuriru bivši radnici Srpske banke, koji su se ponudili kao svedoci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track