PREDSEDNIK U VALJEVU: Tek će biti napretka, Bicerba je nešto što menja stvar, ovo je plata! Vozom do Beograda za 55 minuta
Foto: Printscreen/TV Pink

svečano otvaranje i obilazak nove fabrike nemačkog giganta

PREDSEDNIK U VALJEVU: Tek će biti napretka, Bicerba je nešto što menja stvar, ovo je plata! Vozom do Beograda za 55 minuta

Politika -

Predstavnici nemačke Bicerbe rekli su da će odsad Srbija postati poznata i čuvena po najboljim vagama na svetu koje će se proizvoditi ovde

VALJEVO - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji otvaranja fabrike Bicerba u Valjevu i obišao jednu od najsavremenijih fabrika nemačkog giganta i svetskog lidera u proizvodnji vaga i uređaja za merenje.

- Tek će da bude napretka, Bicerba je nešto što menja stvar, ovde će plata biti najveća!, rekao je predsednik i dodao: Za samo godinu dana je ovo rešeno, čisto je kao u apoteci, a ne kao da je vaga za merenje. Ovde će biti najveća plata - rekao je predsednik tokom obilaska fabrike.

Gas dolazi do 15. maja! Brza saobraćajnica, bolnica...

- Gas dolazi do 15. maja, do Valjeva, to su važne i velike investicije. To je ogromna stvar ne samo za Valjevo nego i za čitavu Srbiju, rekao je predsednik naglasivši da će se graditi i put, čitava infrastruktura, kao i da će do fabrike biti uvedena i nova autobuska linija za radnike.

- Moramo da završimo brzu saobraćajnicu. Za one kojima ništa ne valja, pitam se koliko su često išli vozom za Valjevo, koliko su novih fabrika imali i kolika je bila prosečna plata. Tek će da bude napretka, Bicerba je nešto što menja stvari i pravi veliku razliku. Dodatna instrujalizacija nas tera da radimo brzo putnu i železničku infrastruktru, dodao je Vučić i naglasio: Radimo bolnicu na 77.000 kvadratnih metara i uložićemo u to 19 miliona evra, 15 miliona evra u halu i sad završavamo dokumentaciju. Stvari se kreću napred, dolazi gas do 15 oktobra do Valjeva, samo je pitanje dal ste pošteni da to priznate - rekao je Vučić.

Tokom obilaska porazgovarao je i sa radnicama koje su tu dobile posao i koje su, kako su rekle, zadovoljne platama. Jednoj od njih ovo je četvrti, a drugoj, mlađoj, drugi posao. Obe su iz Valjeva i zadovoljne su poslom za koji kaže da je za ženu odličan, a traženo je poznavanje engleskog jezika i rada na računaru.

Bicerba je donela radost u Srbiju

Bicerba je donela radost u Srbiju, rekao je predsednik obraćajući se sa govornice na ceremoniji svečanog otvaranja i ponovo naglasio dolazak gasa u Valjevo koji će prvo doći do Bicerbe, i još jedne velike nemačke fabrike koja uskoro dolazi u Srbiju, a potom i do samog grada.

Vozom od Valjeva do Beograda za 55 minuta

Predsednik je pomenuo i rad na pruzi i najavio putovanje vozom od Valjeva do Beograda za samo 55 minuta

Aleksandar Vučić, Bizerba
foto: Printscreen/TV Pink

- Ovo je kao apoteka! Jel se snalazite s ovim skalamerijama, upitao je u šali predsednik radnice koje su mu potvrdno odgovorile.

Bicerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kolika je plata u Bicerbi u Valjevu

Reč je o investiciji vrednoj više od 33 miliona evra u kojoj će biti zaposleno 400 radnika. Pogon se prostire na tačno 11.227 metara kvadratnih. Prosečna neto plata biće više od 1.100 evra.

Aleksandar Vučić, Bizerba
foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik je upitao da li su ovo najbolje vage na svetu, na šta je dobio odgovor da jesu i da je reč o najsavremenijim uređajima - najpreciznijim vagama koji imaju monitore, softvere i uopšte ne liče na vage kakve mi poznajemo i pamtimo.

1 / 23 Foto: Printscreen/TV Pink

To je primetio i predsednik na šta su mu predstavnici nemačke Bicerbe rekli da će odsad Srbija postati poznata i čuvena po najboljim vagama na svetu koje će se proizvoditi u našoj zemlji.

Aleksandar Vučić, Bizerba
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

U toku obilaska predsednik je u valjevskoj fabrici upoznao i hrvatsku radnicu iz Slavonije, koja za Bicerbu radi u Nemačkoj, a ovde je došla da obuči naše zaposlene u Valjevu.

- Fabrika „Bizerba“ je od ključnog značaja za nas, to je ogromna stvar ne samo za Valjevo i Kolubarski okrug, već i za celu Srbiju. Bizerba je posebnu pažnju posvetila inovativnim zelenim tehnologijama, što je važno ne samo za buduće kupce prizvoda, već i za građane Valjeva. Sa ponosom ćemo moći da kažemo da su najkvalitetniji proizvodi ove kompanije napravljeni u srcu Srbije. Želim vam svima mnogo uspeha, dobre zarade i širenje kapaciteta. Napred Bizerba! Živela srpsko-nemačka saradnja! Živela Srbija!, poručio je predsednik danas iz Valjeva na kraju obraćanja povodom svečanog otvaranja nemačke fabrike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track