"PRIŽELJKIVAO SAM OSTAVKU RUŽIĆA" Miletić: Imali smo stalno nasilje u školama, pa samoubistvo, a onda i ovo! NIGDE GA NIJE BILO
Foto: Kurir TV, A.K./ATAImages

KURIR TV

"PRIŽELJKIVAO SAM OSTAVKU RUŽIĆA" Miletić: Imali smo stalno nasilje u školama, pa samoubistvo, a onda i ovo! NIGDE GA NIJE BILO

Politika -

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku nakon niza kontroverznih događaja u obrazovnom sistemu Srbije. U svom dopisu upućenom predsednici Vlade Ani Brnabić, Ružić je još jednom izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava nedavnih tragedija u školama, ističući da nam Bog pomogne da se ovako nešto nikada ne ponovi.

Ostavka ministra Ružića došla je u trenutku kada su mnogi stručnjaci i roditelji pozivali na hitnu reformu školskog sistema i rigoroznije mere za sprečavanje nasilja i drugih problema u školama. Među njima je i prof. dr Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, koji je u emisiji Puls Srbije izjavio da je ovakva ostavka bila neophodna i da ju je dugo priželjkivao.

- Imali smo ostavku ministra Ružića koja je dobra. Neki su očekivali, neki nisu, a ja sam je priželjkivao. Smatrao sam da to mora odmah da se desi. Ne zato što je gospodin Ružić u pitanju, ovde se radi o kontinuiranim incidentima u školama koje su počele i smrt da nose sa sobom. Imali smo dečka koji se ubio u školi. Dakle imate neka dešavanja koje ne mogu bez ikakve odgovornosti da prođu. Da li će ona biti sistemski tretirana ili će lična odgovornost da ispliva? Po meni je bolje što je lična odgovornost i što je čovek sam našao za shodno da oseti jedan moralni problem u sebi da bude na čelu institucije koja se prosto pokazala sa mnogim propustima - rekao je Miletić i dodao:

02:25

PRIŽELJKIVAO SAM OSTAVKU RUŽIĆA, ON NOSI ODGOVORNOST! Miletić: Mislio je da se sakrivanjem bolje radi posao, ALI JEDNA JE ISTINA

- Ne možemo mi njega da optužimo ni za šta jer se ovde ne radi o trenutku, već o procesu urušavanja sa jedne strane. Ali sa druge strane mora da ima odgovornost zbog tog sistema. Ja sam njega i retko viđao i po medijima. Vi morate da komunicirate sa javnošću i da idete po terenu, bar ja tako to doživljavam. Svi misle da što su više u pozadini, da je njihovo delovanje bolje i da su manje izloženi kritici. To je meni danas ne prihvatljivo - zaključio je Miletić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track