NIGDE NE IDEM TAJNO, NEMOGUĆE JE DA JA PUTUJEM INKOGNITO: Dačić negirao pojedine navode da je KRIŠOM IŠAO U MOSKVU
Foto: Kurir Televizija

konferencija

NIGDE NE IDEM TAJNO, NEMOGUĆE JE DA JA PUTUJEM INKOGNITO: Dačić negirao pojedine navode da je KRIŠOM IŠAO U MOSKVU

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić demantovao je pisanje pojedinih medija da je, navodno, boravio u Moskvi 24. maja i učestvovao na plenarnoj sednici 11. Međunarodne bezbednosne konferencije.

Dačić je na današnjoj konferenciji za medije negirao da je prisustvovao konferenciji u Moskvi za koju, kako je rekao, nije ni dobio poziv, te da nema mesta insinuacijama da je tajno putovao u Rusku Federaciju.

- Ja nigde ne idem tajno. Ja sam ministar spoljnih poslova, ja ne mogu da odem tajno - rekao je Dačić, dodavši da putovanja visokih državnih zvaničnika podrazumevaju i niz bezbednosnih mera, zbog kojih je praktično nemoguće putovati inkognito.

Šef srpske diplomatije rekao je i da nema razloga da ne najavljuje svoja putovanja.

- Ako treba da idem na neki sastanak, uvek ću to reći, bilo da je u pitanju Njujork, ili je to Brisel, da li je u pitanju Moskva, Peking ili bilo šta drugo - objasnio je Dačić.

On je iskoristio priliku i da skrene pažnju na fenomen lažnih vesti, dodajući da one ne dolaze samo iz jednog centra.

- Ko god stigne, on poseje poneku lažnu vest. I baš zato i hoću da vam jasno kažem da Srbija nema nikakvu tajnu agendu, mi imamo naše zvanične državne organe koji ne kriju gde idu. Zašto bi neko učestvovao tajno na javnom sastanku - upitao je ministar, zaključivši da su sa pomenutog skupa objavljene i fotografije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

09:34

IVICA DAČIĆ O NAJAVLJENOM PROTESTU OPOZICIJE: Očekuju glasove, a zloupotrebljavaju tragediju roditelja u dnevno-političke svrhe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track