MEĐU SRBIMA: Stiže nam i Hilari

MEĐU SRBIMA: Stiže nam i Hilari

Politika -
Glavna tema svih susreta "normalizacija" odnosa Beograda i Prištine i nastavak dijaloga dve strane

BEOGRAD - Američka državna sekretarka Hilari Klinton trebalo bi početkom oktobra da poseti Beograd i razgovara sa predstavnicima državnog vrha Srbije o Kosovu, evropskim integracijama i saradnji u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Iz Stejt departmenta je najavljen dolazak Klintonove u region u prvoj nedelji oktobra, a Beograd je planiran za jednu od stanica na mini-turneji, pored Prištine i verovatno Sarajeva.

Ona je prethodni put je bila u Srbiji oktobra 2010, a u međuvremenu su više puta dolazili njeni bliski saradnici Filip Gordon, Vilijam Barns i Filip Riker.

Očekuje se da će među sagovornicima Hilari Klinton biti predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i šef diplomatije Ivan Mrkić. Glavna tema svih susreta "normalizacija" odnosa Beograda i Prištine i nastavak dijaloga dve strane.

Detalji ovih razgovora, ali i njihov "ton", u velikoj meri zavisiće od toga šta se u vezi s Kosovom bude dešavalo u međuvremenu, pre svega na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track