"OD KURTIJA SE SVE MOŽE OČEKIVATI, pa i da naruži ovaj sveti dan!" Vuković: Pokušava od sebe da napravi Volodimira Zelenskog
Foto: Kurir Televizija, Printscreen/RTS

vidovdan na kosovu i metohiji

"OD KURTIJA SE SVE MOŽE OČEKIVATI, pa i da naruži ovaj sveti dan!" Vuković: Pokušava od sebe da napravi Volodimira Zelenskog

Politika -

O proslavi Vidovdana na Kosovu i Metohiji govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Veljko Odalović, Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica i Milana Vuković iz centra za društvenu stabilnost.

puls
foto: Kurir Televizija

- Sama činjenica da se današnji praznik neće slaviti na Gezimestanu gde smo se tradicionalno okupljali govori o bezbednosnoj situaciji na KiM. Ranije su ovo bili dani vidovdanskih svečanosti sa istom porukom da Srbi na tom svetom prostoru žele da opstanu. Na žalost zahvaljujući privremenim prištinskim instuitucijama prostor je ozbiljno destabilizovan. Sever kosova je praktično okupiran od strana Kurtijevih specijalnih jedinica. Žao mi je što se na Gazimestanu neće održati skup, ali od Kurtija se može sve očekivati. On bi mogao da ovaj dan koji njemu ništa ne znači dodatno naruži - rekao je Odalović.

puls
foto: Kurir Televizija

Vuković je konstatovala da je zulum koji se čini nad Srbima na KiM nepodnošljiv, kao i da Aljbin Kurti pokušava da se predstavi kao žrtva:

- Simptomatično je što danas govorimo o teškoj situaciji našeg naroda. Oko današnjeg datuma Srbi su vojevali teške bitke na KiM. Sa sigurnošću možemo reći da je situacija teška, i da ja na delu jedan zulum. Njihov fizički opstanak je u opasnosti. Kidišu i na deci i zaista ne možemo dozvoliti da se to više dešava. Činimo sve da se situacija na severu KiM smiri, ali teško je voditi dijalog kada preko puta imate osobu koja želi rat i provocira na sve moguće načine.On Srbe sa severa Kosova naziva teroristima koji dobijaju nalog iz Beograda, kako bi od sebe pravio žrtvo. Kurti pokušava da bude Volodimir Zelenski za ove prostore.

06:55

OD KURTIJA SE SVE MOŽE OČEKIVATI, pa i da naruži ovaj sveti dan! Vuković: Pokušava od sebe da napravi Volodimira Zelenskog

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track