"ZAHVALAN SIN VELJKO": Jedinac pokojnog predsednika Srbije Milana Milutinovića ovim rečima se u čitulji oprostio od oca (FOTO)
Foto: MANOOCHER DEGHATI / AFP / Profimedia, Printscreen/Politika

poslednji pozdrav

"ZAHVALAN SIN VELJKO": Jedinac pokojnog predsednika Srbije Milana Milutinovića ovim rečima se u čitulji oprostio od oca (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Sin Milana Milutinovića, nekadašnjeg predsednika Srbije i ministra spoljnih poslova, potpredsednika SPS, te ambasadora, oprostio se od pokojnog oca u čitulji koja je danas izašla u beogradskoj dnevnoj štampi.

Uz obaveštenje o sahrani koja će se obaviti u petak na Novom groblju, gde mu je i majka sahranjena, Milutinovićev sin napisao je da je 2. jula, u nedelju, izgubio dragog i voljenog oca.

čitulja, Milan Milutinović
foto: Printskrin Politika

Ispod čitulje u potpisu stoji zahvalan sin Veljko.

Veljko (44) rođen je u braku Olge i Milana Milutinovića dugom 47 godina. Njegova majka preminula je 2017, na VMA, u 68. godini. Godinama je radila kao profesorka u Centru za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine, a potom od 1988. godine i kao upravnica Zadužbine.

Tu funkciju je obavljala skoro dve decenije, da bi zatim bila imenovana na mesto predsednice Upravnog odbora Kolarčeve zadužbine. Uprkos funkciji koju je obavljala, nije često davala izjave za medije, a naročito u periodu dok se njenom suprugu sudilo u Haškom tribunalu, moglo se pročitati u beogradskoj štampi pre šest godina, na vest o njenoj smrti.

Olga je rođena 1949, devojačko Spasojević, a umrla je u Beogradu, na Jovanjdan 2017.

Predavala je francuski jezik, a kao prva dama nije bila toliko aktivna jer je imala svoju dugu i uspešnu karijeru na polju filologije. Sahranjena je na Novom groblju u Beogradu.

Inače, Milan Milutinović potiče iz stare beogradske porodice. Rođen je u Beogradu, od oca Aleksandra, građevinskog inženjera i majke Ljubice, istoričara umetnosti. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, a diplomirao 1965. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track