Mrka: Kod Velje bilo korupcije, ja sam sasekao

Kolege po koridoru

Mrka: Kod Velje bilo korupcije, ja sam sasekao

Politika -
Milutin Mrkonjić rekao da je lično uveo red u ministarstvo „koje je ranije bilo povoljno tlo za korupciju“, optuživši time svog prethodnika

BEOGRAD - Po kratkom postupku.Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja, rekao je gostujući u emisiji „Kažiprst“ na TV B92 da je lično uveo red u ministarstvo koje je vodio i u protekle četiri godine, a koje je ranije bilo povoljno tlo za korupciju. Time je direktno optužio svog prethodnika na tom mestu, ali i sadašnjeg kolegu u Vladi Velimira Ilića!Mrkonjić je istakao da ne razume „medijsku hajku“ protiv bivše šefice svog kabineta Snežane Zeković zbog zloupotreba oko međunarodnih transportnih dozvola.- Međunarodne dozvole su najzad uređene. To je bilo pogodno tlo za korupciju. Sada toga nema jer smo napravili dovoljan broj dozvola. U ministarstvu je bila komisija da ispita taj slučaj i do sada nije bilo prijave na tu temu. Neka se podnese krivična prijava i neka se sve istraži, pa ćemo da vidimo - istakao je Mrkonjić, dodajući da je on odgovoran za sve što se dešava u njegovom ministarstvu. Mrkonjić je optužio stranke vladajuće koalicije da nisu voljne da sprovode departizaciju u javnim preduzećima.- Departizacija je samo formalna. Zalagaću se za departizaciju do kraja - rekao je on.

Vučić je moj drugNe mislim da prvi potpredsednik Aleksandar Vučić radi protiv socijalista, odgovorio je Mrkonjić na pitanje u vezi s istragama u preduzećima koje koje kontroliše SPS.- Vučić i ja smo dugogodišnji drugovi i tu nema problema. Vidim da on s Ivicom dobro sarađuje i nisam imao potrebe da razgovaram sa njim. Nikad u životu se nisam plašio ničega. Korupcija je opasna stvar i to svi znamo. Spreman sam da odem u zatvor za sve što kažem - naglasio je.Čujem se s MiromMinistar Mrkonjić je još jednom potvrdio da je u stalnom kontaktu s Mirjanom Marković i, kako je rekao, uskoro se nada da će ta priča biti završena.- Ima teškoća, Mira i Marko imaju drugačiju viziju tog svog problema pa ne možemo da se baš precizno dogovorimo. Najbolje bi bilo da se vrate i da se sve definiše kroz sudski proces - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track