MARINIKA TEPIĆ NAJAVILA PRINCIPE RADA ANKETNOG ODBORA: Ne sudi se nikome, nećemo se baviti krivicom!
Foto: Zorana Jevtić

druga sednica

MARINIKA TEPIĆ NAJAVILA PRINCIPE RADA ANKETNOG ODBORA: Ne sudi se nikome, nećemo se baviti krivicom!

Politika -

Danas je započela druga sednica Anketnog odbora koji će utvrditi okolonsti tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

Ova sednica je na početku naišla na probleme, jer su dva člana odbora zahtevala da se sednica odloži. To su Dejan Bulatović i Marija Jevđić, koji smatraju da nije pristiglo dovoljno materijala za sednicu, odnosno da ona ne treba da se održava istovremeno kad i zasedanje Narodne Skupštine, prenosi Blic.

- Ovaj odbor zaslužuje punu pažnju, a plan rada je u saglasju sa poslovnikom Skupštine Srbije, nema nikakvih izleta. Ne sudi se nikome, neće se baviti krivicom, i sve informacije da će se pozivati ljudi koji su direktno involvirani i učesnici u istragama, to nije slučaj - izjavila je predsednica Anketnog odbora, Marinika Tepić.

Najavila je predan i odgovoran rad odbora.

- Bavićemo se utvrđivanjem mera, naročito jer nam za 40 dana sledi škola, a ovaj Anketni odbor treba da omogući da roditelji i javnost imaju odgovore koje nisu imali. Roditelji žrtava neka budu sigurni da niko neće zloupotrebiti njihov bol i tugu, koje takođe svi osećamo - dodala je.

Na dnevnom redu sednice su dve tačke: plan i pravila rada odbora, i tačka razno. Prisutan je 21 član.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track