NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Nastavljamo da radimo, razgovaramo, planiramo i gledamo u budućnost, otvoreni za još veće projekte!
Foto: Ana Paunković

NEDLEJA SA PREDSEDNIKOM

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Nastavljamo da radimo, razgovaramo, planiramo i gledamo u budućnost, otvoreni za još veće projekte!

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podelio je video-snimak i pokazao kako mu je izgledala protekla radna nedelja.

- Za nama je jedna od onih radnih nedelja u kojoj je svaki događaj imao posebnu težinu i emociju, poput susreta sa srpskom decom iz regiona, čijem se osmehu i vedrini svakog puta iskreno radujem - napisao je predsednik i dodao:

- Takođe, ispratili smo dragog prijatelja Srbije, ambasadora UAE Mubaraka Al Daherija, čija je posvećenost u radu ostavila snažan pečat na odnose naših zemalja. Dočekali smo i sedam novih ambasadora sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije da sarađujemo, kako bismo što bolje razumeli jedni druge, osnažili postojeća i izgradili nova partnerstva - napisao je Vučić.

Poseban utisak na predsednika u toku nedelje ostavilo je i pokazno gađanje Vojske Srbije na poligonu „Pasuljanske livade“, a on je objasnio zašto.

- Tad sam se još jednom uverio u snagu, spremnost i stručnost naših jedinica u korišćenju novih vrsta naoružanja, čime je Srbija pokazala da ima veliku odvraćajuću snagu, što je od ključnog značaja za dalje očuvanje mira u kojem želimo da živimo i sarađujemo sa svima.

- Upravo zato, na otvaranju deonice „Auto-puta mira“ od Niša do Merošine, gledajući našu prelepu zemlju, osetio sam neverovatan ponos zbog svega što smo uspeli da izgradimo i ostvarimo, uprkos svim teškoćama i izazovima. Nastavljamo da radimo, razgovaramo, planiramo i gledamo u budućnost, otvoreni i spremni za saradnju i nove, još veće projekte. - O tome sam razgovarao i sa dragim gostom i prijateljem Srbije, predsednikom Ugande Joveri Kagutuom Musevinijem. Dogovorili smo se da obnovimo tradicionalno čvrste veze između naših zemalja i naroda, jer su pravi prijatelji u međunarodnoj političkoj areni retka dragocenost, a Srbija zna kako da čuva i poštuje one koji su svoje uvažavanje prema našoj zemlji već dokazali.

Idemo u novu radnu nedelju, još energičnije i sa velikim planovima. Živela Srbija - stoji u objavi predsednika Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja