PRIPREMNI RADOVI VEĆ U TOKU: Siniša Mali: Ekspo 2027. je razvojna šansa koju Srbija ne sme da propusti!
Foto: screenshot Pink tv

POTPISANI UGOVORI

PRIPREMNI RADOVI VEĆ U TOKU: Siniša Mali: Ekspo 2027. je razvojna šansa koju Srbija ne sme da propusti!

Politika -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da su organizovanje specijalizovane izložbe "Ekspo 2027" i izgradnja objekata koji će je pratiti razvojna šansa Beograda i Srbije koju ne treba propustiti. On je procenio da će Srbiju tokom tri meseca izložbe posetiti oko tri miliona ljudi.

On je kazao da su pripremni radovi na lokaciji već u toku i da su već potpisani ugovori za izgradnju neophodne linijske infrastrukture kao što je oko osam kilometara saobraćajnica, a i za izgradnju trafostanica, gasovoda, toplane i kanalizacije.

- Već je potpisan i ugovor za pripremne radove za Ekspo i Nacionalni stadion na tom mestu - kazao je Mali i dodao da će za sedam do osam meseci početi izgradnja stadiona i ostalih objekata.

Najavio je da će na tom mestu biće izgrađeno i 1.500 stanova koje će koristiti učesnici izložbe, a potom će biti ponuđeni građanima.

Ministar je najavio za 20. oktobar otvaranje beogradske centralne železničke stanice Prokop.

Dodao je da će se raditi na izgradnji nove autobuske stanice u Novom Beogradu koja će adekvatno biti povezana sa železničkom stanicom.

Ministar je negirao kritike da Srbija nema novca za navedene investicije.

- Mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita jer se to tako radi u svetu finansija - rekao je Mali.

Ponovo je podvukao je još jednom da nema mesta zabrinutosti da Srbija neće moći da obezbedi 12 milijardi evra, koliko se procenjuju ulaganja koja je najavio.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja