"U TOKU JE SVETSKI RAT, SAMO ŠTO AMERIKANCI KORISTE UKRAJINSKE GLAVE" Šainović oštro: Mi smo simbol da im se može suprostaviti!
Foto: Kurir Televizija, Kosovoonline

kurir tv

"U TOKU JE SVETSKI RAT, SAMO ŠTO AMERIKANCI KORISTE UKRAJINSKE GLAVE" Šainović oštro: Mi smo simbol da im se može suprostaviti!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je naglasio da će tokom ove nedelje naša zemlja suočiti s izuzetno zahtevnim situacijama, budući da se očekuje dodatni pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

On je takođe istakao da izazov u odnosima s Briselom ne leži samo u usaglašavanju sa spoljnom politikom EU.

EU, Brisel, zastava, zastava Srbije, srpska zastava
foto: privatna arhiva

Postoji još jedan aspekt, a to je da neke zemlje u našem okruženju odmah prihvataju zahteve i odmah ih sprovode u delo, što dodatno komplikuje situaciju.

Povodom čvora na Kosovu, gost Redakcije na Kurir televiziji je Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije.

Šainović je upozorio da se nalazimo u Svetskom ratu:

- U toku je Svetski rat, nalazimo se u sukobu velikih sila, Rusi su u ratu, a takođe i Amerikanci, samo preko ukrajinskih glava. Veliki rat nije izolovana pojava, već moramo da ga sagledamo na velikoj karti. U toj zoni je i naš nezavršeni sukob. Naša odbrana i nemogućnost Amerike da do kraja završi svoj posao, odnosno da legalizuje ilegalno postojanje nepostojeće države.

01:17

U TOKU JE SVETSKI RAT, AMERIKANCI KORISTE UKRAJINSKE GLAVE Šailović oštro: Mi smo simbol da im se može suprostaviti!

Nedugo zatim je rekao da smo mi simbol da se Amerikancima može suprostaviti, pa je naveo primere:

- Mi smo simbol da se Amerikancima može pružiti otpor. Taj simbol nije samo ovde, ovih 106 država koje ne priznaju Kosovo, ne rade to jer nas vole, već zato što smatraju da će oni biti sledeći na redu. Dobili smo Ekspo jer je 86 država glasalo za nas. Ne jer misle da smo se bolje spremili od Minesote, nego jer imaju prilike da im pruže otpor.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:53

KNIN SE VIŠE NE SME BRANITI Vesna Pešić kod Basare: Milošević je izbeglice mobilisao za Erdut, a ostalima hteo na naseli Kosovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track